Reprobedny
Moderátor: Moderátoři
SIDTIM píše:Právě takový, jak jsem uvedl. V jedné skupině (B) když zapojíš kolík tuším stejně, jako v "A", tak všechny repro kvákají stejnou písničku. Jak zapojíš kolík opačně, jedou repro z "B" jen efektový signál-velmi vzdálený současným DSC. Reprodukují rozdílový signál mezi L a P, když budeš mít buzení mono, tak budou mlčet.
Vyzkouším, efektový signál, nevím nevím, ty konektory jsou nějak nezapojené(ty opačné)
Basic píše:SIDTIM píše:Právě takový, jak jsem uvedl. V jedné skupině (B) když zapojíš kolík tuším stejně, jako v "A", tak všechny repro kvákají stejnou písničku. Jak zapojíš kolík opačně, jedou repro z "B" jen efektový signál-velmi vzdálený současným DSC. Reprodukují rozdílový signál mezi L a P, když budeš mít buzení mono, tak budou mlčet.
Vyzkouším, efektový signál, nevím nevím, ty konektory jsou nějak nezapojené(ty opačné)
Když ty konektory otočím a zasunu tak vůbec nehrajou.
-
Saww
No já právě řeším podobný problém. Mám jednu věž dva pokoje a dva páry reprobeden (originály a staré gramobedny)! Řeším, jak je správně zapojit s tím, že neznám odpor a polaritu těch starých! Nemusí hrát současně, takže jsem přemýšlel nad přepínačem, už jsem si nechal poradit i jak to správně zapojit, ale jak zjistim polaritu reprobeden? A co se stane, pokud repro zapojim obráceně (plus na minus)?
- honza637
- Kontaktovat uživatele:
Dál pokud aspoň něco slyšíš, tak otočenou fázi u zapojení reprosoustav uslyšíš. Ten zvuk u otočené fáze je nepříjemný a zdá se, jakoby to hrálo za tebou. Prostě jednoznačně poznat.
-
Saww
Jinak, jakým způsobem by se dala tedy zjistit přesná impedance i s jalovinou? Připojením na osciloskop, nebo jak?
- honza637
- Kontaktovat uživatele:
Tahle diskuse do té doby nemá smysl. Neber to tak že bych se povyšoval, ale myslím že další zkušenější budou asi souhlasit.