Philips 21PT5457/58

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
zslaby
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od zslaby »

pajosek2 píše:
kybl píše:Zdendo,nezapomeň,že jsi mediálně známá osobnost narozdíl od nás všech....
Jestli s ním budeš chvíli diskutovat,tak budeš mít nervy ve svém avatarovi.

TED RADIM JEDNOMU PANOVI JAK ZAOSTRIT OBRAZ NA MONITORU ZE HO MUSI ROZDELAT MONITOR A ZE MUSI TOTO UDELAT Obrázek TADY JE OBRAZEK TAK KOUKEJ [/url]
pajosek

#17 Příspěvek od pajosek »

Musel jsi udělat pokus,aby jsi našel FOKUS? :P
Killroy
Moderátor

#18 Příspěvek od Killroy »

zslaby píše: TED RADIM JEDNOMU PANOVI JAK ZAOSTRIT OBRAZ NA MONITORU...

Skláním se před tvou inteligencí: :pray: To jsi nás fakt přiučil... A co kdybys tedy poradil i tady ty Vševěde:
www.ebastlirna.cz/modules.php?name=Foru ... 410#181410
Budeš léčit vertikálem nebo trandy na hrdle? A jak jsi vlastně daleko s tím tvým filipesem L01.2E.AA?

Killroy
adept

#19 Příspěvek od adept »

zslaby píše:
pajosek2 píše:Já bych vytvořil hvězdnou pěchotu Oberleutnant v pozici tazatele a Zslaby jako odborný poradce. Zadat jim tématický úkol např. Tesla Martino pomocí kamerového systému sledovat jak to dopadne.

super kdy to bude ten kamerovy system jak tu pises ? uz se tesim na to akci. :D
od 1.1.2009 budeš mít nové stránky na kterých se budeš ukazovat. Myslíš to vážně? :)
EKKAR

#20 Příspěvek od EKKAR »

Klid, pánové, každé království přece musí míti svého šaška. To, že naše maličká republička jich má 6 půlek (minimálně plnou Sněmovní ulici :lol: :lol: :lol: ) ještě neznamená, že by naše Bastlírna neunesla nějakého toho jednoho až dva - Leoš Oberleutnant je jasný, Zdeněk Slabý je zvolitelný aklamací...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
zslaby
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od zslaby »

EKKAR píše:Klid, pánové, každé království přece musí míti svého šaška. To, že naše maličká republička jich má 6 půlek (minimálně plnou Sněmovní ulici :lol: :lol: :lol: ) ještě neznamená, že by naše Bastlírna neunesla nějakého toho jednoho až dva - Leoš Oberleutnant je jasný, Zdeněk Slabý je zvolitelný aklamací...

odpoved na straky budu mit nove.. !!

taky je pekna legrace takhle jsem se dlouho nebavyl.. hura lepsi nez nuda.
zslaby
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od zslaby »

Killroy píše:
zslaby píše: TED RADIM JEDNOMU PANOVI JAK ZAOSTRIT OBRAZ NA MONITORU...

Skláním se před tvou inteligencí: :pray: To jsi nás fakt přiučil... A co kdybys tedy poradil i tady ty Vševěde:
www.ebastlirna.cz/modules.php?name=Foru ... 410#181410
Budeš léčit vertikálem nebo trandy na hrdle? A jak jsi vlastně daleko s tím tvým filipesem L01.2E.AA?

Killroy

tak ze jsem vymenil cely sekundar kondiky a vsechny tranzistory, zmeril vsechny dioda, a odpory a pojistky, a vsechno je ok, ale stale to vypina po 15sekundach se sama prepne do rezimu stamby
Mysteri

#23 Příspěvek od Mysteri »

Ešte treba vytrhať staré cestičky plošného spoja a dať nové :lol:
EKKAR

#24 Příspěvek od EKKAR »

zslaby píše:taky je pekna legrace takhle jsem se dlouho nebavyl.. hura lepsi nez nuda.

Moc se neraduj - na internetu vůbec nejsi anonymní a to, že budeme brát některé Tvé výstřelky jako šaškování ještě vůbec neznamená, že nemůžeš dostat BANána - optej se Leoše Oberleutnanta, jak k němu přišel. Takže se mírni a budeš tady dlouho fungovat....
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Hill
Administrátor

#25 Příspěvek od Hill »

Nehádejte se mi tady, ať to vlákno nemusím mazat, prosím!
BAN dáváme až těm hodně otravným. Zatím jich bylo sedm a jednoho jsme pustili zpět. Snad to bylo dobře.
zslaby
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od zslaby »

Hill píše:Nehádejte se mi tady, ať to vlákno nemusím mazat, prosím!
BAN dáváme až těm hodně otravným. Zatím jich bylo sedm a jednoho jsme pustili zpět. Snad to bylo dobře.

Ahoj priste ja jsem potreboval radu ale koukam ze kazdy jen si tu delal legraci ze me. to je skoda. moc dekuji ze stojis za mnou Zdenek
Killroy
Moderátor

#27 Příspěvek od Killroy »

zslaby píše:Ahoj priste ja jsem potreboval radu ale koukam ze kazdy jen si tu delal legraci ze me...

Zdendo sám si o to říkáš.. A co se týče L01.2E.AA a tvé bezhlavé výměny, tak je lepší projít fórum a odpověď bys měl najít. Už se to tu řešilo a je to jednoduché.

Killroy
Hill
Administrátor

#28 Příspěvek od Hill »

zslaby mimo jiné píše:Ahoj priste ja jsem potreboval radu ale koukam ze kazdy jen si tu delal legraci ze me. to je skoda. moc dekuji ze stojis za mnou Zdenek

Nejde přece o to, jestli za tebou někdo stojí, nebo ne.
Ale to, že zdroj po chvíli může vypínat z důvodu přetížení dalšími obvody, se tu fakt už kdysi řešilo u různých televizí (pár příkladů u Philipsů):
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... hlight=l01
atd...
Na to není univerzální rada, nezbude ti, než projít jednotlivé odběry ze zdroje, zkontrolovat diody na závěrné napětí (jestli po ohřátí některá z diod na sekundáru nezačne pouštět zpátky, protože jí kleslo závěrné napětí - bacha na to, i ve zdroji 12V potřebuješ diodu se závěrným napětím aspoň 200V, ale na to přijdeš, že napětí na kondíku za diodou začne klesat i bez odběru), může se přehřívat vertikál a tím mu naroste odběr, řádkový tranzistor nedostává korektní průběh budicího signálu a vn díl postupně zvyšuje odběr, může mít svod některý kondík kdekoli na šasi, těch možností je moc.
Hodně pomůže osciloskop.
zslaby
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od zslaby »

Hill píše:
zslaby mimo jiné píše:Ahoj priste ja jsem potreboval radu ale koukam ze kazdy jen si tu delal legraci ze me. to je skoda. moc dekuji ze stojis za mnou Zdenek

Nejde přece o to, jestli za tebou někdo stojí, nebo ne.
Ale to, že zdroj po chvíli může vypínat z důvodu přetížení dalšími obvody, se tu fakt už kdysi řešilo u různých televizí (pár příkladů u Philipsů):
atd...
Na to není univerzální rada, nezbude ti, než projít jednotlivé odběry ze zdroje, zkontrolovat diody na závěrné napětí (jestli po ohřátí některá z diod na sekundáru nezačne pouštět zpátky, protože jí kleslo závěrné napětí - bacha na to, i ve zdroji 12V potřebuješ diodu se závěrným napětím aspoň 200V, ale na to přijdeš, že napětí na kondíku za diodou začne klesat i bez odběru), může se přehřívat vertikál a tím mu naroste odběr, řádkový tranzistor nedostává korektní průběh budicího signálu a vn díl postupně zvyšuje odběr, může mít svod některý kondík kdekoli na šasi, těch možností je moc.
Hodně pomůže osciloskop.

Dekuji.
Diody jsem vsechny vyletoval a zmeril a jsou ok...
Kondiky jsem dal pro jistotu nové vsechny....
ten vertikal pekne topi tak asi v nem bude chyba ?
zadny svod tam nemam koukal jsem tam poradne..
moc ti dekuji ze me pomahas takovy lide moc uz nejsou... moc si toho vazim...

Tranzistory BC 636, a BC 547B , a BD 135 ,BUT11APX/1200 jsem dal taky nové...
Pojistky jsem vyletoval a zmeril taky jsou OK....
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od pajosek2 »

Vzhledem k tomu,že to mění barvy,tak bych hledal zvýšený odběr obvodech konce RGB včetně napájení toho stupně -/200V/.Nemám schema,tak jen dedukuji.
Ještě reakce na Tvůj předešlý příspěvek:Pokud nebudeš nikoho nasírat suverenitou,tak bude daleko více lidí,kterým budeš moci děkovat za to,že Ti pomáhají.
Naposledy upravil(a) pajosek2 dne 22 zář 2008, 22:30, celkem upraveno 1 x.
To,že někdo dělá věci jinak než by jsi je dělal Ty ještě neznamená,že to dělá špatně.

Nemám zájem o korekci pravopisu.
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“