XENONY
Moderátor: Moderátoři
A kutilmile - nelituju tě
jeden postreh z jazdy, ako asi všetci vieme nove Kia Ceed nemaju takzavne čočkove svetlomety, známy si dal do toho namontovať spomýnanú HID sadu, čili samotne žiarovky VN trafa a všetko čo sa v HID sade dodava. potom ked to zapol som myslel že skoro oslepnem , naozaj je to tak auta ktore maju svetlá iba so "sklenenou parabolou" tam xenony nemajú čo hladať je to fak riziko na ceste že sposobí nehodu. som zvedaví ako o pár rokov s tým prejde na STK.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
-
Marie Fůrie
ZdenekHQ píše:Možná by nebylo od věci mít na autě nějako parabolu a hezky mu to světýlko poslat zpět. Ať si chlapec ty poslední chvíle před oslepnutím užije.
Vy myslíte pořád jen na auta, ale co my chodci? Je super jít poslepu po rozkopané silnici protože si nějakej vocas kompenzuje délku xenonama. Ale nedělají to jen chlapi. Jednou jsem šla domu, prázdná cesta, proti mě krokem auto s dálkáčema, když bylo pár metrů přede mnou, ukázala jsem prostředník, auto zastavilo a vylezla z něj nasr.ná moje ségra
-
Marie Fůrie
Fakt je, že jízda na dálkový a xenony bez seřízení není specialitou "silnější" nebo "slabší" poloviny lidstva. Co svinstva nadělají jen kamióny - oni mají 4-6 reflektorů nahoře na boudě, v každém 50W nejmíň a když si to takhle vyšinou přes horizont proti vám, než je napadne tu protiletadlovou pitomost vypnout, ogrilujou vás klidně na kilometry - se světly normálního osobáku nemáte šanci jim to vrátit, sedí si dva metry nad silnicí a všemu, co máte šanci proti nim poslat se jen tlemí. Moje 1/2 dobře ví, proč říká, že v momentě, kdy já si podám žádost o zbroják, ona mne udá skrz psychickou labilitu - já bych asi nechával kolony mrtvejch...
-
uzivatel x
A máš pravdu, mnoho jsem toho v životě neviděl - ještě jsem určitě neviděl hada chcát, koně blít a moudrou žábu mlátit pěstí do skály, ale na montážní lince a na zkušebně v HELLE jsem se o xenonech nedověděl vůbec nic...
Jinak všem tuzérům, co si nehomologované xenony namontují přeju, aby jim jejich prasení co nejvíce jejich soukmenovců oplácelo měrou více než vrchovatou.