pajosek2 píše:Vzhledem k tomu,že to mění barvy,tak bych hledal zvýšený odběr obvodech konce RGB včetně napájení toho stupně -/200V/.Nemám schema,tak jen dedukuji.
ja jsem odpojil kabel co ma sest pramenu co jde do patice rgb a stejne to dela
Moderátor: Moderátoři
pajosek2 píše:No,tak to je blbý. Nevím jak je řešený konkrétně tenhle typ,ale jsou telky které vypínají pokud nemají všechny kontrolní pulsy.Jinak řečeno,pokud máš např zvýšený odběr ve vertikálu a tento obvod odpojíš,tak telka po chvíli vypne do STBY,protože nemá kontrolní pulsy z vertikálu a ty si myslíš,že jsi mimo. není to tak jednoduché,ale jak říkám,konkrétně tuto telku neznám.
pajosek2 píše:Tak s tím nemám zkušenosti,protože se mi nikdy nestalo,že by trafo bylo vydné.Netvrdím,že se to nemůže stát,ale tady bych to netipoval.Myslím,že by to nenaběhlo vůbec,ale možná má někdo jinou zkušenost. Změř napětí na sekundárech během těch 15ti vteřin to zvládneš a pak uvidíš.Srovnej hodnoty se schematem a budeš mít jasno. Mezizáviťák na prim. straně se těžko hledá,ale měřením to možná zjistíš.
Edit: mám jedno schema,ale nevím jestli je to to Tvé.Je tam ve zdroji osazen I.O. TEA 1507 a trand STP7NB60FP ?
pajosek2 píše:Můžu Ti posla na mail to co mám já.Ty musíš zkontrolovat jestli je to ono. Dej mi mail.