Funkčnost ovládání KO s "D" a spolupráce s HT12D.
Moderátor: Moderátoři
Funkčnost ovládání KO s "D" a spolupráce s HT12D.
http://pandatron.cz/?439&jednotlacitkove_ovladani
jsem postavil, ale bohužel je pro trvalé překlopení obvodu potřeba stisknout tlačítko velmi krátce (skoro mžikově), jinak k překlopení dojde pouze na krátkou dobu a obvod se opět vrací do původního stavu. Už jsem zkoušel různé kombinace RC členů a bezúspěšně (používám obvod MC14013BCP). Chová se to stejně i při použití s DO od firmy Holtek HT12D. Protože to napájím přes sériový kondenzátor ze sítě nechci tam dávat monostabilní obvod, který by to asi vyřešil, ale taky by mi zvedl spotřebu. Nemá z vás nějaký nápad jak to jednoduše ošetřit. Všem díky.
Zdenek
-
Marie Fůrie
ZdenekH píše:Díky. Zkusím to s tou vybíjecí diodou, je možné že to ovlivňuje ten resetovací RC člen (zkrátit konstantu). S druhým "D"čkem v pouzdře se nemusí nic dělat? Uzemnit nebo připojit na +. Mohou být vývody "ve vzduchu"?
Vývody ve vzduchu zvyšují odběr, R nebo S zapojit na +, zbytek vstupů na zem. Ta dioda by neměla mít na funkci vliv, uplatní se jen při vypnutí napájení. To tlačítko je co zač? Jestliže to generuje náběžnou hranu i při puštění, tak jsou tam nějaké zákmity.
1. mezi napájení relé a IO bych dala diodu a napětí pro IO ještě jednou filtrovat
2. jaké tlačítko používáš? Nefunguje jako "dávač" impulzů?
3. nezapojené vstupy určitě zapojit na Ucc nebo Udd podle jejich funkce tak, aby to nedělalo neplechu.
Při napájení ze sítě pozor, někdy to umí být nepříjemné
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]