V čem skladujete součástky
Moderátor: Moderátoři
-
Jirka
- Kontaktovat uživatele:
V čem skladujete součástky
Chtěl bych se vás zeptat, v čem skladujete elektronický součástky.
Já to mám dosud v krabičkách od sirek, a to se všelijak klátí, navíc se to rozlepuje (mám jich vždy po 30-ti na výšku).
Chěl bych něco, aby přihádka byla tak pro 30 malých odporů, podlouhlá, úzká a nízká. Nějaký organizer, potřebuju tak 500 přihrádek.
Poraďte mi, v čem to máte vy a dopručte mi něco zajímavého.
šuplíčky z Kavozu
Jinak součástky roztříděné podle druhu, které se nevešly, skladuji v lahvích od instantního kafe.
Dokonce jsem u někoho viděl regály lahviček od dětské výživy - víčka přišroubovaná zaspodu k desce a lahvičky se do nich jen zespodu zacvaknou. Myslím, že to není vůbec blbý nápad.
-
Jirka
- Kontaktovat uživatele:
Re: šuplíčky z Kavozu
Hill píše:Používám šuplíčkové skříňky z Karviné. Třeba pro rezistory mám rozdělené na tři oddíly, v každém tři hodnoty řady E12.
A prosím tě, to je co za skříňky, jak to vypadá. To jsou takové ty plechové s plastovými šuplíky, co jsou v řadě po pěti a 10 nebo 12 řad nad sebou? (jak prodává třeba OBI?)
Hill píše:Dokonce jsem u někoho viděl regály lahviček od dětské výživy - víčka přišroubovaná zaspodu k desce a lahvičky se do nich jen zespodu zacvaknou.
Tohle jsem viděl na hřebíky, no na součástky by jich muselo být hodně, aby to bylo přehledné. Tolik místa nemám.
- jezevec
- Hlavní moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Základní deska je ze sololaku 4mm cca 25 x50cm, na ně jsem přilepil modelářské lišty 4 x 15mm jako rám. Přední lišta je 3x20mm a je na ní nalepena nábytková hrana. Boční lišty jsou 7mm od okraje a zadní 4cm od okraje zákl. desky. Celé je to v rámu z 12mm lamina, drážky pro šuplíky jsou z model. lišty 6x6mm. Počet šuplíků v jedné skříňce záleží na tobě.
Krabičky uvnitř jsem vyrobil z takovýc tvrdých barevných papírů, gramáž - 160g/m2. Rohy jsem poslepoval malými samolepkami z vnější strany. Velikost krabiček záleží na tobě.
Veškeré polovodiče mám evidovány v počítači v dílně s odkazem, ve kterém šuplíku je uložena ta která součástka.
IO mám napíchány na plystyrénovém platu obaleném silnějším alobalem a taktéž očíslované.
Celé to vypadá velmi pěkně, je to přehledné i když poněkud pracnější.
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Re: V čem skladujete součástky
Přeji Vám všem vše nejlepší v Novém roce.
Papírové krabičky od bonboniér, krabičky od rozšiřujících karet do PC, něco ty plastové zásobníky/organizéry na drobnosti, miniaturní rezistory mám v dlouhé úzké krabici v malých sáčcích vyrobených kdysi dávno z igelitu trafopáječkou, krabičky od nanukáčů (ty klasické světle hnědé - už se sypou
součástky
Je sice pravda,že je třeba vložit trochu práce do začátku ale máme zásobníky na celý život. Mi už slouží cca 20 let.Když mi pomůžete s tím obrázkem tak uvidíte sami .
Třeba takto:
http://img420.imageshack.us/my.php?imag ... 0097oz.jpg
Mame dvojizbovy byt, tak vela veci nemam kde skladovat.
Uz teraz mi to chce matka vyhodit