Vzorek od Microchipu...??
Moderátor: Moderátoři
-
Amp
Vzorek od Microchipu...??
Amp píše:Zdravím, chtěl bych si objednat u Microchipu vzorek PICAXE ale nikde jsem je na jejich webu nenašel... Mají je tam vubec? A popřipadě kde, díky
No podle mě jde Picaxe mimo Microchip, takže ti ho neposkytnou ani za doláče. . . ale nebylo by lepší zapřemýšlet nad nějakým programátorem kříženým debagrem?
-
Amp
-
Amp
Jinak PICAXE sem si vybral pro jeho "pověstnou" jednoduchost... Co myslite, mam ja jako začátečník začínat od PICAXE nebo nebo normální PICy či AVR?
Na něčem podobném jako je Picaxe jsem kdysi dávno dělal, ale pouze nuceně (nojo, škola:), sám bych do toho nikdy nešel, nevidím v tomto řešení žádnou výhodu, kromě toho, že nepotřebuješ programátor a asi i debagr, ale jestli jsou tyhle Picaxe přes seriovou linku, tak to stejně moc rychlý nebude.
Osobne bych zacal ASM, protoze do C potom muzes vkladat casti programu napsane v ASM, ale obracene nikoliv.
-
Návštěvník
Nevím do toho zatím moc nevidím, nechám si poradit
Obtížnost zapojení podle mě musí být vždy stejná.
A obtížnost ASM nebo C není taková, aby stálo za to, se kvůli tomu učit jiný, na první pohled lehčí jazyk, jenom proto aby si měl potom možná ulehčenou práci.
Pokud to myslíš s programováním vážně a začneš hned s ASM a C, tak v nich budeš programovat na slušné úrovni dřív, než kdyby si to bral oklikou přes Basic.
Řekl bych, že všechny mikroprocesory se dají dnes programovat v C.
stepa píše:Myslim, ze to zkreslene nevidis...pokud pak stejne pujde na ASM, nebo C, tak nema cenu se hrabat s nicim jinym. Narocne to neni...osobne se mi to zda celkem jednoduche. Hlavne se toho neboj![]()
Osobne bych zacal ASM, protoze do C potom muzes vkladat casti programu napsane v ASM, ale obracene nikoliv.
V ASM pro PIC můžeš využívat funkce napsané v C, to že jsem to třeba já nikdy nevyužil je věc jiná, ale někomu někdy se to třeba může hodit.
Nejraději bych si ho postavil sám, co jsem tak viděl tak se prodávají v ceně okolo 1000,- a stavba takového obvodu podomácku výjde mnohdy podstatně levněji, máte nějký tip?? Díky
Dodatek: Co si míslíte o tomhle " http://www.elektronika.estranky.cz/clan ... rogramator " ten dolni kde je i ta DPS...?