oprava zdroja vo VCR Sony SLV-X37

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
adko22

oprava zdroja vo VCR Sony SLV-X37

#1 Příspěvek od adko22 »

ahojte všetci pišem tu prvykrat.Potrebujem pomoct z opravou jedneho zdroja z videa Sony SLV-X37.Popísem v kratkosti zavadu.Po pripojení videa k sietovemu napetiu sa nic nerozsviety ani neblikne proste nič.Inak som elektrikar a venujem sa aj opravovaniu a programovaniu.Ale spät k videu rozobral som ho vytiahol som z neho zdroj a začal hladat zavadu.Poistka je OK aj za usmernovačom je napätie ok okolo 300V ale na sekundarnej strane 0V prosim o pomoc keby ste mali aspon schemu od toho.Su tam asi dva operaky v takom puzdre ako je Napr.TDA 2030 a je tam napisane SK3120C ale neni tam žiadny riadiaci obvod.Pls o radu vdaka vam všetkim
Peterseal

#2 Příspěvek od Peterseal »

Ahoj,to neni operak ale tranzistor: http://www.datasheetcatalog.com/datashe ... 3120.shtml
Najprv by som vymenil elektroliticke kondenzatory v primari zdroja...
Ak nepomoze tak napis...
prajem vela stastia :)
Killroy
Moderátor

#3 Příspěvek od Killroy »

To nejsou operáky, není to ani mosfet z odkazu, ale 5ti packový stabilizátor od Sankenu a může být i vadný. Nicméně měřením se dá zjistit zda problém je už před ním nebo až on sám. Jinak u vás asi Avelmak, tady ho určitě má AME. Cena cca 300Kč/kus.

Killroy
Naposledy upravil(a) Killroy dne 25 zář 2008, 20:28, celkem upraveno 1 x.
Peterseal

#4 Příspěvek od Peterseal »

HOPS,to som sa sekol,pardon :oops:
adko22

#5 Příspěvek od adko22 »

no už som tu zase po dlhej dobe chcel by som len viediet či by mi nekto nemohol zohnat schemu od tohoto videa alebo aspon tu zdrojovu schemu alebo spon datasheet od toho io sanken SK3120 lebo som to skušal hladat na nete le vždy mi to našlo len niaky N-fet tranzistor alebo niečo take prosim o radu vdaka ahojte
adko22

#6 Příspěvek od adko22 »

a ešte že ako sa da zisti či je chyba v tom obvode sanken SK3120?
sasaopravar

#7 Příspěvek od sasaopravar »

adko22 píše:no už som tu zase po dlhej dobe chcel by som len viediet či by mi nekto nemohol zohnat schemu od tohoto videa alebo aspon tu zdrojovu schemu alebo spon datasheet od toho io sanken SK3120 lebo som to skušal hladat na nete le vždy mi to našlo len niaky N-fet tranzistor alebo niečo take prosim o radu vdaka ahojte

SI-3120 http://www.datasheetcatalog.com/datashe ... 120C.shtml
Schema je možna tady na upload-VCR zdroje v raru.
Robosand

#8 Příspěvek od Robosand »

adko22 píše:a ešte že ako sa da zisti či je chyba v tom obvode sanken SK3120?

Zisti, či nie je v skrate, potom zmeraj napätia na vstupe pin 5, 1 a na výstupe pin 3, 1. Nezabudni vybiť kondenzátor za usmerňovačom!
Robo...
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “