TV s DVB-T x PC vzajemne ruseni

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
stepa
Kontaktovat uživatele:

TV s DVB-T x PC vzajemne ruseni

#1 Příspěvek od stepa »

Cus,
kamarad ma maly problem...pokud jede PC, tak se mu rozpada obraz na TV(klasicky kosticky a vypadnuti obrazu), prijima pozemni digitalni. Jenom jsem se u nej dival, kdyz jsem mu byl opravovat PC. V PC kvalitni zdroj Seasonic, TV, DVB-T prijimac a PC napajene z jedne zasuvky. Vsechno je umistene u sebe...mezera mezi DVB-T prijimacem a PC je asi 0,5m. Jediny co asi prichazi v uvahu je ruseni po siti, nebo elmag. ruseni? Neresil uz nekdo tento problem? Jsem mu rikal, at zkusi dat TV s prijimacem na druhou stranu pokoje, jestli se to nezlepsi, ale je linej jak lemra a poslal me do haje. Tak me to zajima ani ne tak kvuli nemu, ale proc se to rusi. Diky za nazory.
...to co pisu nemyslim zle, ikdyz to tak muze vyznit...
RadekB

#2 Příspěvek od RadekB »

Muze to byt jen klasicka zemni smycka, zkusil bych opet obyc.galvanicky oddelovac.
stepa
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od stepa »

No praveze na klasickou zemni smycku se mi to nezdalo, tak jsem to nebral v potaz...az se k nemu zase dostanu, tak to zkusim. Dik
Banda

#4 Příspěvek od Banda »

Je to el. mag rušení. Když přiblížím anténu k PC, ve kterém mám DVB-T kartu, mám po příjmu. Prostě a jasně: přijímač i kabel a anténu od PC co nejdál. Mobil je úhlavním nepřítelem DVB-T.
rnbw

#5 Příspěvek od rnbw »

A je tam poriadna antena? PC musi byt zavrete, inak to vie dost rusit.

Ked nie je PC nijako spojeny s DVB-T prijimacom ani s TV, tak tam nemoze byt zemna slucka.
bu2520

#6 Příspěvek od bu2520 »

několikrát jsem se setkal s podobným případem a to u dvd , normálně to posílalo bordel po el. síti filtrace zdroje nula nula nic a když jsem zkoušel poměrně účinné filtry tak jsem to potlačil ale ty náznaky bordelu zůstali, po výměně za jiný model byl klid. Vtip byl v tom že toho firma dovezla x kusů a u některých TV a dalších zařízení to dokázalo rozhodit obraz u jiných jen moaré.
RadekB

#7 Příspěvek od RadekB »

Obecne tam vadi vsechno to, co u analogu, akorat ze v analogu to vidis (moare, pruhy, brum ve zvuku,...) a v digitale nevidis nic.

Navic je problem v pomerne hodne slabem dignale DVB-T, casto vyhnenem ruznym hypernekvalitnim 100dB zesilovacem ala PLR a pak to dela vsechno mozne jen ne to, ze to hraje.
stepa
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od stepa »

Ono tomu asi neprispeje, ze kamos je na hranici pasma pokryti z prazskyho vysilace...k tomu trochu bordelu po siti, nebo elmag. ruseni a obraz je v kytkach.
RadekB

#9 Příspěvek od RadekB »

stepa píše:Ono tomu asi neprispeje, ze kamos je na hranici pasma pokryti z prazskyho vysilace...k tomu trochu bordelu po siti, nebo elmag. ruseni a obraz je v kytkach.

Presne tak a navic ted pri tom mizernem pokryti ze Zizkova, skoda slov.
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“