Puma17 píše:To by mala byt na tu B31-5A ? Lebo tam nemam ledku ale ziarovku.
Áno mám presne takú, ako Ty. Aj predný panel, aj žiarovka namiesto LED. Výrobca tam niekde píše, že skutočnosť sa môže líšiť od schémy, nakoľko obvodové zapojenie je stale "inovované".
Pozeram, ze sa objavilo nieco, o com som dlho "snival". Pred casom som sa pytal na nezname tranzistory v rovnomennej teme k ruskej nabijacke na 4. stranke tejto sekcie. Vtedy mi jandu poslal nejaku schemu, za co samozrejme dakujem, ale teraz vidim, ze sa nasla zrejme original schema k tej ruskej, co mam aj ja. Mimochodom, som rad, ze fotka predneho panelu posluzila, kvalita sice nie je naj., ale svoj koberec som na nej spoznal. Takze ak ide skutocne o schemu k typu B31-5A, tak ti okikoo dakujem. Ja tam zasa mam LED-ku miesto ziarovky. V neznamych tranzistoroch som prilepil aj schemu, ktoru som z plosaku skresloval, tak si ju porovnam. Uz vidim, ze cez nu znova potecie nastaveny prud. Vdaka.
Tak som tu schemu porovnal s tou, ktoru som pred casom hodil do temy nezname tranzistory a zistil som, ze na scheme, ktoru som skresloval z plosaku su chyby. Diody VD1 a VD2 su orientovane opacne, ospravedlnujem sa, a polarita tranzistorov nie je uvedena. Teraz, ked mame originalne zapojenie, je vsetko jasne. Takze, pomerame, nahradime. Ale uz verim, ze do nabijacky, poviem to skor poeticky ako elektroterminologiou, sa opat vrati zivot. Vdaka vsetkym zucastnenym.
Uz len pre doplnenie pre KUBA. Predpokladam, ze nabijacku davno spojazdnil, ale ak nie, tak par slov. Pozri temu nezname tranzistory (priznam sa, ze nazov temy nie je prave najstastnejsie zvoleny). Je tam nahrada suciastok. Mimochodom, KT704 ide tiez, mne isiel asi dva roky, nez sa to pokazilo, ale je len do 3A. Tak zomrel. 708 je do 15A. Asi ma prezije.