HYUNDAI F790D
Moderátor: Moderátoři
HYUNDAI F790D
PS: pomeraj a uvidiš.
tornado6 píše:skus pomerať napetia ake su v zdroji a či ti prechadzaju aj na DPS na hrdle obrazovky , ja ked som riesil problem s Hansolom tak som mal skratnute napajanie 12 V a na DPS na hrdle obrazovky bol skratly taky maly žlty keramicky kond paralelene na 12V vetve a odpalovalo mi to tranzistor v zdroji .
PS: pomeraj a uvidiš.
tak ze na ty desce na hrdle to zmerit ,, muze to byt vadny trazistor 2SC5411 ten je na hlavni desce hned vedle VN trafa..
rnbw píše:V monitoroch byva na zeravenie obrazovky samostatny stabilizator, to hadam nie je problem skontrolovat...
Možná mi to uniklo, ale nikdy jsem stabilizátor pro žhavení neviděl ani v jednom ze dvou možností - buď se žhaví stejnosměrným napětím z impulzního zdroje nebo ze zvláštního vinutí na VN trafu.
Pokud jede VN a obrazovka nežhaví, je téměř jisté, že jde o popsaný studeňák (utržený žhavící PIN - způsobeno stálým přítlakem desky CRT přes nalepený molitan na stínění desky, na který tlačí nasunutý kryt, aby deska nespadla). Zkontroluj a ozvi se.
breta1 píše:Možná mi to uniklo, ale nikdy jsem stabilizátor pro žhavení neviděl ani v jednom ze dvou možností - buď se žhaví stejnosměrným napětím z impulzního zdroje nebo ze zvláštního vinutí na VN trafu.
Mozno som mal len stastie na take (drahsie) monitory - Iiyama 17" - na zeravenie bol samostatny stabilizator a pri nom bol vyschnuty elyt, takze tam boli asi len 3V a obraz podla toho aj vyzeral
breta1 píše:rnbw píše:V monitoroch byva na zeravenie obrazovky samostatny stabilizator, to hadam nie je problem skontrolovat...
Možná mi to uniklo, ale nikdy jsem stabilizátor pro žhavení neviděl ani v jednom ze dvou možností - buď se žhaví stejnosměrným napětím z impulzního zdroje nebo ze zvláštního vinutí na VN trafu.
Pokud jede VN a obrazovka nežhaví, je téměř jisté, že jde o popsaný studeňák (utržený žhavící PIN - způsobeno stálým přítlakem desky CRT přes nalepený molitan na stínění desky, na který tlačí nasunutý kryt, aby deska nespadla). Zkontroluj a ozvi se.
Trazistor 2SC5411 vede ve všech směrech.. tak je vadný... kotroluji spudené spoje.
zslaby píše:breta1 píše:rnbw píše:V monitoroch byva na zeravenie obrazovky samostatny stabilizator, to hadam nie je problem skontrolovat...
Trazistor 2SC5411 vede ve všech směrech.. tak je vadný... kotroluji spudené spoje.
tak ze po vymene stale nejde studen spoje jsem nasel 3 a proletoval jsem je .. a stale nic
nejde zaveni obrazovky.. vadny 2sc5411 jsem dal novy..
zslaby píše:breta1 píše:Chybí základní informace, aby někdo dále poradil - jde VN?
VN jde
Pak přece zjištění, proč obrazovka nežhaví, je snadné.
1. změř, zda není přerušené žhavení obrazovky (sundat patici, ohmmetrem změřit jednotky ohmů)
2. Zjisti, zda je obrazovka žhavená z vinutí VN trafa a dohledej chybu
3. Pokud je žhavena ze zdroje, musí tam být okolo 6V DC - dohledat chybu je snadné