Ale jinak byla tato televize na dnešní dobu až neuvěřitelně spolehlivá. Kdysi ji našel kamarád v kontejneru, opravil v ní pár studeňáků a měl ji cca 5let na chalupě. Pak mi ji dal (nefunkční), já jsem vyměnil dvě elka a násobič a TV zase 4 roky fungovala. Obrazovka? - Naprosto v pohodě...
Oprava C110
Moderátor: Moderátoři
Ale jinak byla tato televize na dnešní dobu až neuvěřitelně spolehlivá. Kdysi ji našel kamarád v kontejneru, opravil v ní pár studeňáků a měl ji cca 5let na chalupě. Pak mi ji dal (nefunkční), já jsem vyměnil dvě elka a násobič a TV zase 4 roky fungovala. Obrazovka? - Naprosto v pohodě...
Mě se naopak obrazovka ze staré 110 zdá větší držák než v ST.Těm občas vypadlo jadýrko ve žhavení a tím si podtrhla stoličku. Hodně se musely lepit VC a předvolba tragická čekárna, ale obrazovky ještě šlapou. Opravy jsou naprd. Staří lidé je drží z nostalgie a nechtěj se rozloučit. Dnes jdu na nefunkční předvolbu. To zas bude hrůza.
Je ji škoda vyhodit, obraz je ještě ucházející.
Překlad dělají vadné plastové diody v KS, velký Ri ve vodivém směru,dá se to lehce naměřit,nebo dát nové,jsou to haléřové položky... a pokud nedrží vertikál,dělají to ty polštářkové C,mívají svod..který po zahřátí pajkou mizí,takže raději také nové - obvod oscilátoru...
Tyto TV někde složí dodnes,po mnoha letech provozu,obrazovky drží.
Stejný typ obrazovek z Rožnova používali i Němci a jsou osazeny
v mnoha televizorech k nám *dovezených* různými *dovozci*.
Chci jen polozit otazecku daji se ozasene tyristory v C110ST nahradit necim ??? delal jste to nekdo ??? Vim o jedne na pude kterou muzu mit za odvoz . no nekupte to
-Czech-Dc-Hub-
KY189...KT120je dole,KT119 nad ním.V nouzi lze použít 2 xKT120.V cizích starších TV byly také používány tyrystory..ale typ nutno najít v katalogu...už je to hodně dávno,vzhledem k současné ceně těchto tyrystorů už o opravy nebyl zájem...možná je někde ještě mají,ale cena cca 200.- Kč za kus je dost vysoká...
Pokud chceš investovat do tyrystorů,je lepší dát i ta 3 elka/385 V do zdroje nová.Při slabém elku nový tyrystor krásně odejde znovu !!!!
C110
vidim ze ste dobre nazhaveni na stare historicke kusy, je to fajn, drzim palce. Ak mate niekto zaujem, mam zopar zaujimavych TV, ktore lutujem vyhodit, su opravitelne. Darujem ich za odvoz, a pribalim aj nejake Transduktory do C110, kopku schem (je tam aj SALERMO..) Ide o TV SANYO 3603-vadne vn trafo, obrazovka 14" vyborna, TV SALORA 61cm, chyba je v napajani videokonca,ma DO, a este FTV STASSFURT 4000 ?,chyba vo vn. Mam aj nejake moduly do oravskych TV, napiste, co potrebujete...