Krokový motor z FD-55BR
Moderátor: Moderátoři
Krokový motor z FD-55BR
Hladal som informacie o motore na internete aj u vyrobcu a samozrejme nikde nic. Ked ten motor niekto pozna mohol by mi povedat aj jeho parametre ? ako napr napajacie napätie a podobne ? btw nema niekto krokovy motor ktory sa mu len tak vala a chce sa ho zbavit ?
-
Marie Fůrie
Specnac píše:Jedná sa o motor zo starej 7,5 palcovej floppy mechaniky. A problem je ten ,že neviem ako ho rozhybat. Mohol by mi niekto pomoct s tym? Motor ma 5 pinov a je ovladany cez IO M54534P.
Hladal som informacie o motore na internete aj u vyrobcu a samozrejme nikde nic. Ked ten motor niekto pozna mohol by mi povedat aj jeho parametre ? ako napr napajacie napätie a podobne ? btw nema niekto krokovy motor ktory sa mu len tak vala a chce sa ho zbavit ?
Asi máš na mysli 5.25" mechaniku. Je to 4 fázový motor, jeden drát je společný. Odpor vinutí cca 75 ohmů. Točí se s ním tak, že se postupně přivádí napětí (12V) na jednotlivé fáze, tak jak jsou vedle sebe na kabelu. Např. tak, že se společný vodič připojí na +12V a fáze se postupně přes to tranzistorové pole M54534P spínají na zem.
Chytřejší řadiče mají i pokles proudu při zastavení (šetří spotřebu a oteplení).
Nerozebírat motory, hrozí odmagnetování a ztráta momentu.
- Přílohy
-
100994_2mg.jpg- (82.9 KiB) Staženo 208 x
Najdi si víc na stránkách firmy microcon.