ROBOTRON S 6130

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
caven

ROBOTRON S 6130

#1 Příspěvek od caven »

nemáte někdo k tomuto návod ??? Získal jsem jeden tento stroj a nevím c s tím
Killroy
Moderátor

#2 Příspěvek od Killroy »

No úžasná věc, ale jinak asi tak 16kg šrotu. Takže vyhodit nebo rozebrat - a na to návod nepotřebuješ.. :D

Killroy
Crifodo

#3 Příspěvek od Crifodo »

To je dost unikátní stroj, moc jich asi už nebude. Buď obrátit se na německé stránky sběratelů techniky, nebo na nějakou firmu zabývající se opravami kancelářské techniky, možná tam bude pamětník i s dokumentací. Kdysi to servisovaly Kancelářské stroje n. p. a všelijaká družstva mechaniků jako Mechanika, DM servis apod. Dneska různí soukromníci. Nebývají tam 2x ochotní, protože s příchodem PC a samodělných skládačů jim nastaly špatné časy (je záhodno vzít si sebou inicializační lahev).
Podle webu měla tahle mašina sériové rozhraní a dala se použít i jako tiskárna.
Sendyx

#4 Příspěvek od Sendyx »

Bylo jich v ČSSR celkem dost, snad by někdo měl k tomu nějaké příručky. Tuším se to dělalo i ve verzi bez portu.
caven

#5 Příspěvek od caven »

no já získal jenom ten stroj, tak jsem se právě ptal jestli tady někdo k tomu nemá nějakej návod....
Mirakov

#6 Příspěvek od Mirakov »

caven píše:nemáte někdo k tomuto návod ??? Získal jsem jeden tento stroj a nevím c s tím

Návod k obsluze mám, je to 58 stran, musel bych to oskenovat. Potřebuješ nutně co?
caven

#7 Příspěvek od caven »

Mirakov píše:
caven píše:nemáte někdo k tomuto návod ??? Získal jsem jeden tento stroj a nevím c s tím

Návod k obsluze mám, je to 58 stran, musel bych to oskenovat. Potřebuješ nutně co?

Zdarvím, no byl bych strašně rád kdyby jsi mi to poslal ....
Jarous
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Jarous »

Niekedy tak v 90-tom roku keď som ešte robil v Datasystéme servisáka ,boli toho mraky,prednedávnom som vyhadzoval servisnú dokumentáciu.
caven

#9 Příspěvek od caven »

Jarous píše:Niekedy tak v 90-tom roku keď som ešte robil v Datasystéme servisáka ,boli toho mraky,prednedávnom som vyhadzoval servisnú dokumentáciu.

JArous -> škoda, tet to mám rozebrané na stole, vůbec nevím jak to zprvoznit. ;) když to zapnu tak se sice roizsvítí ten LED displej a dál nic ...
Mirakov

#10 Příspěvek od Mirakov »

Nejdříve zkus:
levá páčka za válcem - uvolňovač papíru v zadní poloze
pravá páčka za válcem - podavač papíru - dopředu, zasunout papír
pokud tato funkce jde - zasuň papír,
- po ukončení činnosti - zasunutí papíru - v levé části klávesnice - střední tlačítko Stop - stlač - odblokují se, uvolní se, činnost klávesnice
- vyzkoušej činnost alfanumer. klavesnice - pokud jde - typuji poloviční předpoklad funkčnosti stroje
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“