Potrebuji vzorkovat na 10bitu a pak rikals, ze ty zbyle 2 jsou ref a jeste neco.ZdenekHQ píše:Jinak ještě jedna drobnost - pokud nečteš všechny bity, jde to přetaktovat na vyšší rychlost. Pokud ti např. stačí 4 bity, můžeš vzorkovat přibližně trojnásobnou rychlostí - vyzkoušeno.
Vyber A/D prevodniku
Moderátor: Moderátoři
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Reference = napájecí napětí , 4x SPI, 2 vstupy a zem.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Izmail píše:Jeste jsem se chtel zeptat, jak to ten prevodnik zobrazi, kdyz merim od 200mV do nejakejch 5V. Je to zhruba tak, ze 0,175 V zobrazi jako cislo 175 a 5V jako 5000?
Ptam se, proto, protoze pisu program do procesoru, abych to mohl v multisimu pak vsechno odsimulovat.
To záleží který ten převodník.
Andrea píše:Izmail píše:Jeste jsem se chtel zeptat, jak to ten prevodnik zobrazi, kdyz merim od 200mV do nejakejch 5V. Je to zhruba tak, ze 0,175 V zobrazi jako cislo 175 a 5V jako 5000?
Ptam se, proto, protoze pisu program do procesoru, abych to mohl v multisimu pak vsechno odsimulovat.
To záleží který ten převodník.
Asi nakonec vemu ten sigma delta, cetl jsem ze je presnejsi nez postupna aprox. a casto se pouziva k pt100. Chci cist 12 bitu.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Izmail píše:Jeste jsem se chtel zeptat, jak to ten prevodnik zobrazi, kdyz merim od 200mV do nejakejch 5V. Je to zhruba tak, ze 0,175 V zobrazi jako cislo 175 a 5V jako 5000?
A napadlo Tě, že když se ti 5V zobrazí jako 5000, tak ti 12 bitů stačit nebude ?
Ja to daval jako priklad, merim teplotu 350 stupnu a chcu aby to vzorkovalo na desetiny, takze 3500.ZdenekHQ píše:Izmail píše:Jeste jsem se chtel zeptat, jak to ten prevodnik zobrazi, kdyz merim od 200mV do nejakejch 5V. Je to zhruba tak, ze 0,175 V zobrazi jako cislo 175 a 5V jako 5000?
A napadlo Tě, že když se ti 5V zobrazí jako 5000, tak ti 12 bitů stačit nebude ?