Nemá prosím někdo dokumentaci k hledáčku z výše zmíněné kamery? Stačí i význam těch 6 vodičů co z něj vedou. Ráda bych zkusila na té piditelevizi něco zobrazit
Předem díky.
Moderátor: Moderátoři
Crifodo píše:Pouštíš tam tolik, kolik tam pouštěla kamera (6V)?
Crifodo píše:Myslel jsem, že zdroj signálu (Rodinná pouta) se už klepe na druhým konci BNC-áku
![]()
Crifodo píše:Fotku sem hodit nemůžeš?
Crifodo píše:RP-čka jsou jakýsi dekadentní seriál, já na sebe TV nepouštím, ale (myslím že) Ekkar o tom onehdy pohovořil.
Zkus stáhnout Ucc na 5V, možná že kamera do toho cpe míň o nějakou filtraci.
PAL kompozitní vytáhneš z kdejakýho DVD nebo Nvidie, ne?
Z těch fotek jsem volaký zmätený, nemůžeš to natočit do posice a la
http://us.st11.yimg.com/us.st.yimg.com/ ... 03_1320908 ?
bude to asi hodně podobné.
Andrea píše:Ale mám doma XT s EGA a ta má kompozit výstup
Crifodo píše:![]()
ty chceš datlovat na XT s hledáčkem přilepeným k hlavě leukoplastí??!!??!!
![]()
![]()
Crifodo píše:tak si zkus ještě opatřit vrak handycamu bez hledáčku![]()
přiznej se, že budeš teprve shánět vidicon?
Andrea píše:s tím si chci také někdy zkusit pohrát.
Crifodo píše:CCD čip není tak úplně k CRT stylový, chtělo by to něco na
tomhle principu. CCD pracně z nějakých 1000x800 px udělá jakobarevný RGB obraz, pak se zpatlá do YUV a ten do analogového kompozitu a ten pak do čb hledáčku
S tím vrakem bude honička, bez dokumentace obzvlášť.. ale jestli máš dlouhý zimní večery v pustiněspuštění bývá podmíněno samotestem že všechny funkční celky jsou v pořádku, čidla čidlujou, stěrače stírají. pak je otázka expozice a spolupráce s tím a oním...
Rozumnější se mi jeví použití malé čb mikrokamerky s výstupem video a propojení do celku, takhle to někdo používá třeba pro nahlížení do dutin nebo za roh.
Andrea tak nějak zhruba píše:Já ten CCD nechci propojovat s hledáčkem. Spíš chci ten CCD připojit přes párMSPS A/D převodník k FPGA a zkusit obraz zdigitalizovat. Jsem prostě zvídavá, nestavím perpetum mobile, jen mě zajímá jak věci fungují.