TV Thomson
Moderátor: Moderátoři
TV Thomson
-
Návštěvník
Anonym píše:Televize je kromě toho trafa úplně v pořádku. Gumičkáři, jak´s to myslel s tím vertikálem, mám ho vyměnit preventivně ? VN trafo mám už objednané.
Preventivně nemusíš. Když poběží, tak vydrží, ale dost často odejde kvůli proraženýmu trafu. Když jsi ho neobjednal, tak počkej na trafo a uvidíš. Když se to bude stále stejně projevovat(až na to jiskření), tak skontroluj ty pojistky a ten IO vert.
Jinak někdy mi připadá že se tu jen suše radí co se má udělat a neudělat,myslím že dobrý ať už technik či mechanik se přece pozná podle toho že ho zajímá proč se daná závada projevuje tak jak se projevuje a ne se spokojit jen se suchým konstatováním VYMĚŇ TRAFO,PROPÁJEJ STUDEŇÁKY,VYMĚN ELYTY atp. Osobně si někdy říkám že je to jako v servisu,když za vámi přijde zákazník že chce "jen" vědět co s tím jeho křápem je a pak si to doma opraví sám,protože v servisu jsou přece zloději....skušenosti se ale nedají nikde koupit,vždyť už můj děda říkal. 1 Kčs otočení šroubkem, 99Kčs věděl kterým.....
gumickar píše:Ona se ta tv spíš vypíná do st-by kvůli ochraně obvodů. Kdyby počkal, tak se mu třikrát zapne a vypne, a pak mu bude hlásit error kód 47.
To si snad nemyslel vážně,že se mu třikrát zapne a vypne a pak mu to nahlásí error kód.Když už, tak mu bude blikat ledka(chybové hlášení) a ne že se mu bude zapínat a vypínat!!!!
evzena píše:gumickar píše:Ona se ta tv spíš vypíná do st-by kvůli ochraně obvodů. Kdyby počkal, tak se mu třikrát zapne a vypne, a pak mu bude hlásit error kód 47.
To si snad nemyslel vážně,že se mu třikrát zapne a vypne a pak mu to nahlásí error kód.Když už, tak mu bude blikat ledka(chybové hlášení) a ne že se mu bude zapínat a vypínat!!!!
Ano, bude mu blikat ledka v rytmu 4 7 což je eror kod. Tento typ chassis se opravu snazu trikrat zapnout, nez zacne hlasit chybu.