Oprava gumových koktaktů v dálkovém ovladači
Moderátor: Moderátoři
-
PavelFF*
Je to tuk a pot z rukou a všechno možné co se tam takhle dostane. Znáš to, dojíš chleba se sádlem a potřebuješ přepnout z telenovely na něco rozumného...
To se mi právě nějak nezdá. Je to i zespoda pod membránou a je to čirá kapalina. Pot by myslím vyschnul a zanechal jiný druh bordelu. Sádlo by smrdělo. Taky jsem podezříval nejdřív děti, ale je mi divné, že nejsou ulepené spáry mezi tlačítky a vrchním panelem. Jako by to vycházelo z té gumy.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Kromě toho mně ta kapalina nešla vlažnou vodou příliš snadno smýt - je jakási olejovitá a nemá velkou snahu se rozpouštět. Nakonec ale jde dolů.
Taky záleží na druhu gumy - stará guma od DO k Color 416 se po čase scvrkla, takže nesouhlasily rozteče cecíků s tišťákem. Ale žádná kapalina se nekonala.
Zato novější masivní guma s vylisovanými tlačítky od TV OVP "roní slzy".
Možná je to nad kvalitou pořadů...
Ale co se týče té podivné substance pod memránami ovladačů tak se taky přikláním k tomu že je to mastnota z rukou prosáknutá přes gumu. Divná věc je že se po vyčištění objeví rychleji než poprvé, ale to asi bude souviset s tím že je zkrátka membrána již "nasycená". Neuvědomuju si že bych na tento efekt někdy narazil u ovladače kde jsou hmatníky z tvrdého plastu.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Vyřešeno odštípnutím ostrými štípačkami včetně původních gum a opětovné nalepení nových.
Ještě zkusím koupit ten grafitovej lak. Na srovnání.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Sendyx píše:...Stejně tak jsem zažil, že se podobná guma, která slouží jako prosvětlená tlačítka a téměř se nepoužívá, dokázala nasáknout dehtem z cigaret - bylo to u stropu, v hospodě, a z průsvitně bílé se za 2 roky změnila v neprůhlednou hnědou - a je to ve struktuře, po rozřezání v celém řezu.
Sendyxi - a v té hospodě se svítilo čím? Žárovkama, nebo zářivkama/úsporkama? Ony totiž tyhle "interiérové" plasty/silikony velice často postrádají jakoukoliv stabilizaci proti působení UV záření a stačí na ně dlouhodoběji svítit zářivkou, aby takhle změnily strukturu - nejdřív zmléční, pak sežloutnou a nakonec zhnědnou. Poslední fází je podle výchozí chemické struktury buď rozpad na drť, nebo (častěji) rozpliznutí na jakýsi hnědo-černý lepivý "blivajz"...
A kutilmile - nelituju tě