Vrcimi trafo v lampaci aj na prazno :( - co s nim?
Moderátor: Moderátoři
Vrcimi trafo v lampaci aj na prazno :( - co s nim?
podla: http://www.experience-electronics.de/en ... _40_50.htm
Trafa mam kupene original od nich.
Chasis je z medi, rezane vodnym lucom, trafa na nom drzia pomocou 4 roch srobov, trafo precnieva cez obdlznikovy otvor na chasis na druhu strane (do nutra zosilnovaca) - vid foto.
Zosilnovac som siel ozivovat. Najskor reku zdroj. A uz len ked napajaci trafak (ten v strede na obrazku) zapojim na prazdno na 230V Vrci. Vrci ako by bol pretazeny (ale nieje nieje nan nic pripojene). Tiez tam nieje ziadne skrat na vystupe, ani zle zapojeny primar napr 110V odbocka (skusane- testovane)
Ono to vrci vlasne tak akoby trafo prenasalo svoje vybracie na cely zosik a ak je to polozene na stole tak to vrci hrozne, polozene na zemi na koberci menej. Ked to drzim v rukach a lufte je to skoro potichu.
Co mam s tym robit? Cim to moze byt zapricinene? Myslim ze trafo za 3500sk by uz malo byt dobre navrhute aj impregnovane.
Vsimol som si len ze ked uvolnim sroby ktorymi mi to trafo drzi na chasis vrcanie sa uplne zmierni. (tie sroby niesu original, vymienal som ich za dlhsie aby som to trafo mohol upevnin na chasis a nan dat onen vrchlik)
Prosim poradte co s tym? Mam to do niecoho zaliat - do akeho sajrajtu - daky lak? Pripadne to moze byt dakymi vyrivimi prudmi ktore sa indukuju do chasis? ale to sa mi nezda lebo hentak sa umiestnuju trafa celkom bezne.
prosim poradte diky
Ale takové trafo bych omlátil prodejci o hlavu, už vzhledem k ceně.
Nedotáhli plechy, nenaimpregnovali (nebo nekvalitně) vinutí. Měl jsem kdysi podobný problém, ale u tranzistorového konce.Trafo jsem si nechal vyrobit v profi dílně. Zdrbali to impregnací, jen tráfko ponořili do laku a pak nechali vypéct. Dostali vynadané a druhé trafo už "sálo" lak pod zvonem.
Dodnes je tiché, jako ještě nikdy nenarozená žena...
Mechanické rezonance na 50 Hz u cca 40cm plátu mědi se mi taky moc nezdají (pokud ten hukot je na základní frekvenci). Měď je navíc taková "nijaká", měkká a tažná, kmity spíš pohlcuje než rezonuje. To není saxofonová mosaz.
Už jsi psal v jiném vlákně že jsi zatížený na měď, mně se to ale jako konstrukční materiál zdá problematické, nemá to potřebnou tuhost pro takový účel, možná by bylo líp když už tě barva mědi uchvacuje, nějaký sendvič měď navrchu a 2mm Fe plech jako nosný, v něm mohly být zapuštěné všechny ty upevňovací šrouby a ušetřil by sis ty výztužné L-ka a vršek panelu by nebyl rozvrtaný 30 děrama
A kutilmile - nelituju tě
Apropo - na akom jadre je to trafo? na EI alebo C jadre?
Je to taky specialny tvar plechu MD... Je to nieco ako Mko ale je inak zrezane.
Hop377: este som nemaral lebo to nieje ozivene