Multimetr

Problémy s měřícími přístroji, detektory fyzikálních veličin, detektory kovů a další

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
patt_01
Kontaktovat uživatele:

Multimetr

#1 Příspěvek od patt_01 »

Ahoj
Potřebova bych poradit s výběrem multimetru, cena tak do 2000Kč. Měl by umět měření: odpor, napětí, proud, frekvence, indukčnost, kapacita, teplota a zkoušeč tranzistorů.
Něco sem našel, co vy nato?

tenhle se mi docela zamlouvá: http://www.ges.cz/?ipp=12&lang=cz&cur=C ... ES07313062

tenhle podle mě by nebyl taky špatnej, ale nevim jak dobře se bude schánět teplotní sonda...: http://www.ges.cz/?ipp=12&lang=cz&cur=C ... ES10700174

a co říkáte na multimetry s automatickým přepínáním rozsahů, je to dobrý, nebo je to problémový?
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od forbidden »

Automaticky prepinani rozsahu je dobra vec, ale musi mit moznost manualni volby v pripade potreby. Me by na nich chybel bargraf, jsem na nej zvyklej. Jinak bych z tech dvou bral asi ten Uni-T, kvuli tomu, ze meri i indukcnosti.
radekrd
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od radekrd »

To UNI-T má mít vyšší přesnost měření, tomu bych dal přednost. V podstatě je třeba aby to měřilo napětí a proud a to přesně. Ty ostatní věci jsem použil jen párkrát. Díval bych se po přesnosti, u těch přesnějších měřidel je větší pravděpodobnost, že budou s rozumnou přesností měřit i za nějakej rok (pokud to nebudeš kalibrovat).
rip

#4 Příspěvek od rip »

Lepší je z té dvojice jednoznačně UNI-T. Ale nečekej zázračnou přesnost měření indukčností.
patt_01
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od patt_01 »

rip píše:Lepší je z té dvojice jednoznačně UNI-T. Ale nečekej zázračnou přesnost měření indukčností.
Podle mě to měření kondenzátorů a indukčností stejně moc nevyužiju...
SMITH

#6 Příspěvek od SMITH »

A čo sa tak pozrieť po nejakom meráku čo meria aj TRUE RMS ? Trebars niečo od METEXu , ale tie nestoja 2000 Kč :cry:
:-) Nikdy neříkejte, že něco nejde, protože vždy se najde blbec, který neví, že to nejde, a udělá to ! :-)
Úspěch je špatný učitel. Kvůli němu si chytří lidé myslí, že nemohou prohrát. (Bill Gates)
Hejnicek

#7 Příspěvek od Hejnicek »

Loni jsem po delším vybírání kupoval METEX 3890D
bu2520

#8 Příspěvek od bu2520 »

konečně jsem se zbavil prožranýho Metexe , berou normálně 15-20mA z 9V baterie a koupil jsem http://www.qtest.cz/mereni-elektrickych-velicin/appa-97r.htm zatím musím říct, že jsem u něho nenašel podstatnou vadu, výrobce deklaruje 350 hodin na 9V baterii a i rychlost měření je výborná, což se u metexu nedá říct . A ještě dlouholetá zkušenost, když měřák tak jedině automat, není nic horšího, když držíte v ruce měřící hroty , mění se děj v obvodu a musíte šachovat s přepínačem rozsahu, používám automaty nějakých 18 let a potřebu zadat manuální rozsah bych lehce spočítal.
SMITH

#9 Příspěvek od SMITH »

bu2520 píše:konečně jsem se zbavil prožranýho Metexe , berou normálně 15-20mA z 9V baterie a koupil jsem http://www.qtest.cz/mereni-elektrickych-velicin/appa-97r.htm zatím musím říct, že jsem u něho nenašel podstatnou vadu, výrobce deklaruje 350 hodin na 9V baterii a i rychlost měření je výborná, což se u metexu nedá říct . A ještě dlouholetá zkušenost, když měřák tak jedině automat, není nic horšího, když držíte v ruce měřící hroty , mění se děj v obvodu a musíte šachovat s přepínačem rozsahu, používám automaty nějakých 18 let a potřebu zadat manuální rozsah bych lehce spočítal.

No ten vypadá dobre aj keď ta cena nieje ľudová . Ešte by ma zaujímalo do kolko ide TRUE RMS
:-) Nikdy neříkejte, že něco nejde, protože vždy se najde blbec, který neví, že to nejde, a udělá to ! :-)
Úspěch je špatný učitel. Kvůli němu si chytří lidé myslí, že nemohou prohrát. (Bill Gates)
patt_01
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od patt_01 »

A co ještě tento: http://www.tipa.eu/cz/produkt/07720044- ... -t-ut-70b/ má to přepínání rozsahů auto/manual a je ktomu program do pc. Ale zas nemá měření indukčností, ale koliktrát to využiju... Tak teď nevim, jestli ten UNI-T 70A, nebo tenhle :?
bu2520

#11 Příspěvek od bu2520 »

[/quote]
No ten vypadá dobre aj keď ta cena nieje ľudová . Ešte by ma zaujímalo do kolko ide TRUE RMS[/quote]
Píšou něco o 3kHz
patt_01
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od patt_01 »

patt_01 píše:A co ještě tento: http://www.tipa.eu/cz/produkt/07720044- ... -t-ut-70b/ má to přepínání rozsahů auto/manual a je ktomu program do pc. Ale zas nemá měření indukčností, ale koliktrát to využiju... Tak teď nevim, jestli ten UNI-T 70A, nebo tenhle :?
A taky nemá test tranzistorů, ale ten mam na dalších 2 multimetrech...
SMITH

#13 Příspěvek od SMITH »

bu2520 píše:

No ten vypadá dobre aj keď ta cena nieje ľudová . Ešte by ma zaujímalo do kolko ide TRUE RMS[/quote]
Píšou něco o 3kHz[/quote]

No to zrovna nieje moc .Spínaný zdroj na primárnom spínači neodmeráš.
Atlan

#14 Příspěvek od Atlan »

UT 70A mam ....dasa pouzit, kupoval som to koli L a C. Teraz by som asi kupil radsej dva jeden len cisto na C a druhu len na L rozsahy su velke.. tak ze by to malo byt presnejsie.... a Dva su za cenu jedneho :)
patt_01
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od patt_01 »

tak já nevim, jestli ten UT 70A, nebo 70B, poraďte :)
Odpovědět

Zpět na „Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin“