Vím, že TDA 4605 je osazena spousta TV, ale ještě jsem to nikdy nemusel řešit, tak s tím nemám žádné zkušenosti. Situace vypadá následovně:
Zákazník zapnul TV (Séleco, šasi F19), naskočil obraz, ale nešel zvuk. Vypnul TV nejprve ovladačem a pak síťovým vypínačem. Po opětovném zapnutí obraz se situace opakovala. Po dalším vypnutí/zapnutí obraz již nenaskočil a po opětovném vypnutí/zapnutí sítě už nešla TV ani zapnout pomocí DO. Stdby LED svítila. Další vypnutí/zapnutí síťovým vypínačem - TV je úplně mrtvá. Nesvítí ani stdby LED. Tolik k popisu, jak vypadala situace těsně před závadou - podle popisu zákazníka.
Nejprve jsem měl podezření na FET ve zdroji, ale po jeho výměně (zřejmě zbytečné) se nic nezměnilo (bylo rychlejší ho vyměnit než pátrat, když jsem ho doma měl
1) Je možné, že zdroj vůbec nenaběhne kvůli ochraně (např., pokud by byl přetížený nějakým jiným vadným ovodem)? To by, ale TV jela alespoň ve stdby módu, ne? (myslím tím, že alespoň LED by svítila a zdroj by vypnul při pokusu o zapnutí TV). Nebo si to myslím špatně?
2) Jak byste postupovali vy, profíci, abyste našli chybu? Nechci bezhlavě např. vyměnit všechny elektrolyty ve zdroji a nezjistit pravou příčinu problému (i když by taková oprava byla zřejmě nejrychlejší). Učím se, tak chci pátrat po příčině a postupně se naučit efektivně vyhledávat závady.
Za každou pomoc děkuji.
Přikládám výřez schématu zmíněného zdroje....i když to zapojení je klasické...
Jirka