Nabídka starých rádií
Moderátor: Moderátoři
Nemám zájem o korekci pravopisu.
pajosek2 píše:EKKAR má pravdu,jeden cm=jedem pF. Byla to zřejmě kapacita na jednoku plochy,asi nějaká normál. Vzdálenost normálových desek od sebe to být nemůže,protože by se se zvětšující hodnotou cm kapacita snižovala.Až bude čas,tak to zkusím dohledat.
Ok. Děkuji
mihal píše:Podla casopisu RADIOAMATER, cislo 10. rocnik I. na strane 40 uvadzaju prepocet nasledovne: 1uF=9.10^6cm, takze 1pF=9cm.
O to schema by som sa zaujimal na radiomuseum.org mozno tam bude. Skus potom este klasikov - P.Jenicka, F.Perinu a pod.
Díky za tipy, zkusím se tam podívat
Fakt jo,já byl přesvědčen,že 1cm je jeden pF. Až nejdu někde kondík s tímto značením,tak to schválně přeměřím.mihal píše:Podla casopisu RADIOAMATER, cislo 10. rocnik I. na strane 40 uvadzaju prepocet nasledovne: 1uF=9.10^6cm, takze 1pF=9cm.
O to schema by som sa zaujimal na radiomuseum.org mozno tam bude. Skus potom este klasikov - P.Jenicka, F.Perinu a pod.
Nemám zájem o korekci pravopisu.
pajosek2 píše:Fakt jo,já byl přesvědčen,že 1cm je jeden pF. Až nejdu někde kondík s tímto značením,tak to schválně přeměřím.mihal píše:Podla casopisu RADIOAMATER, cislo 10. rocnik I. na strane 40 uvadzaju prepocet nasledovne: 1uF=9.10^6cm, takze 1pF=9cm.
To chci také udělat, protože se mi nezdá, že by to označení třeba 10,000 cm mělo být jiná hodnota než 10 000 pF, ale můžeme se mýlit všichni
Tyhle kondy jsou na anodách usměrňovačky AZ1 proti kostře a ta vede do trafa, zřejmě střed vinutí. Musím se kouknout na nějaké schéma jak jsou dělané ty zdroje, už jsem to zapomněl.
- Přílohy
-
P1020934.JPG- (64.2 KiB) Staženo 218 x