Cim nahradit LT1101

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Izmail

#121 Příspěvek od Izmail »

Asi me ukamenujete ale tohle fakt nechapu. Jaktoze tam tece 2,5mA, kdyz na odporu je ubytek napeti 2,5V a odpor ma 2,5K. To by tam prece mel tyc 1mA???
Přílohy
proudov_zdroj.JPG
(37.74 KiB) Staženo 43 x
Andrea

#122 Příspěvek od Andrea »

Šmankote co to tam máš za operák, dej tam LM358. Ten co tam máš má Vcm = +/-(|Vcc|-4).
Izmail

#123 Příspěvek od Izmail »

Andrea píše:Šmankote co to tam máš za operák, dej tam LM358. Ten co tam máš má Vcm = +/-(|Vcc|-4).
ono mi to ale dela uplne to same i s LM358 :(
Andrea

#124 Příspěvek od Andrea »

Izmail píše:
Andrea píše:Šmankote co to tam máš za operák, dej tam LM358. Ten co tam máš má Vcm = +/-(|Vcc|-4).
ono mi to ale dela uplne to same i s LM358 :(

A opravdu máš na + vstupu OZ 2.5V? Podle toho obrázku to není poznat. Zkus změřit napětí na tom 2.5kOhm odporu.
Izmail

#125 Příspěvek od Izmail »

JJ na vstupu i na odporu mam 2,5V, vyfotil jsem screen, ukazuje to nejakou frekvenci, ale na osciloskopu nic neni.Zkusil jsem i propojit primo za zdroj 2,5 V, to uz frekvenci neukazuje, ale proud je porad 2,5mA
Přílohy
screen.JPG
(106.24 KiB) Staženo 51 x
Andrea

#126 Příspěvek od Andrea »

Izmail píše:JJ na vstupu i na odporu mam 2,5V, vyfotil jsem screen, ukazuje to nejakou frekvenci, ale na osciloskopu nic neni.Zkusil jsem i propojit primo za zdroj 2,5 V, to uz frekvenci neukazuje, ale proud je porad 2,5mA

Zajímavé, 2.5mA * 2.5kOhmu = 2.5V, ta frekvence bude asi frekvence s jakou se Georg Simon Ohm obrací v hrobě.
Izmail

#127 Příspěvek od Izmail »

Andrea píše:
Izmail píše:JJ na vstupu i na odporu mam 2,5V, vyfotil jsem screen, ukazuje to nejakou frekvenci, ale na osciloskopu nic neni.Zkusil jsem i propojit primo za zdroj 2,5 V, to uz frekvenci neukazuje, ale proud je porad 2,5mA

Zajímavé, 2.5mA * 2.5kOhmu = 2.5V, ta frekvence bude asi frekvence s jakou se Georg Simon Ohm obrací v hrobě.
Kdyz tam tam zapojim jen zdroj 2,5V tak uz tam zadna frekvence neni. No kazdopadne je to chyba v tom programu, ze?
Izmail

#128 Příspěvek od Izmail »

Izmail píše:
Andrea píše:

Kdyz tam tam zapojim jen zdroj 2,5V tak uz tam zadna frekvence neni. No kazdopadne je to chyba v tom programu, ze?
Ted jsem to znovu zkusil, mam tam stejnosmerny zdroj na neinv. vstup toho OZ a na vystupu mi to ukazuje 50KHz, ale na osciloskopu nic neni, uz si s tim fakt nevim rady.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#129 Příspěvek od ZdenekHQ »

Ježíšmarjá, zakažte simulátory ! Neporadí si ani s diodou, natož s OZ.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Izmail

#130 Příspěvek od Izmail »

ZdenekHQ píše:Ježíšmarjá, zakažte simulátory ! Neporadí si ani s diodou, natož s OZ.
Tak jse jsem myslel ze kdyz za licenci chcou skoro pul milionu (nemam ji zaplacenou), tak ze by to melo neco zvladnout, alespon tak jednoduchy zapojeni.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#131 Příspěvek od ZdenekHQ »

A těch 50khz je tam v pikovoltech, to jsou zřejmě vibrace od komárů. Horší je to s tím proudem.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Izmail

#132 Příspěvek od Izmail »

tak jsem vcera sesmolil v eagle schema, melo by to byt konecne, muzu poprosit, jestli by se mohl nekdo kouknout, jestli tam nemam nejakou hrubou chybu
a odpovedet na par otazek?
1) muzu pouzit jako napajeni k MPC3550 stejne referencni napeti jako privadim na Uref+ ?
2) mam pouzit jako OZ LM358 i kdyz neni precizni
3) je pouziti Uref LT1019 dobra volba?
4) chci to napajet jak z USB tak z traba, v pripade USB tam jeste dam DC menic 5V na 12 abych mohl napajet OZ, nebude vznikat nejake ruseni, kdyz by se stalo, ze to budu napajet zaroven z USB i ze sitoveho trafa?
Mockrat dekuju
Přílohy
schema.png
(182.14 KiB) Staženo 83 x
Andrea

#133 Příspěvek od Andrea »

Izmail píše:tak jsem vcera sesmolil v eagle schema, melo by to byt konecne, muzu poprosit, jestli by se mohl nekdo kouknout, jestli tam nemam nejakou hrubou chybu
a odpovedet na par otazek?
1) muzu pouzit jako napajeni k MPC3550 stejne referencni napeti jako privadim na Uref+ ?
2) mam pouzit jako OZ LM358 i kdyz neni precizni
3) je pouziti Uref LT1019 dobra volba?
4) chci to napajet jak z USB tak z traba, v pripade USB tam jeste dam DC menic 5V na 12 abych mohl napajet OZ, nebude vznikat nejake ruseni, kdyz by se stalo, ze to budu napajet zaroven z USB i ze sitoveho trafa?
Mockrat dekuju

OK, tak v čem bude asi problém:
    5V reference nepoběží z 5V
    Odpor R4 je zapojen špatně
    Na co jsou tam ty 22pF kondíky, espešli ten C7? Nemají tam být spíš 100nF?
    -Uin u převodníku nemůže zůstat nezapojený
Jedna rada na závěr, když tam dáš INA118, místo IC5A nějaký rail to rail OZ (nejlépe precizní) a referenci 2.5V, tak to můžeš napájet z 5V.
Izmail

#134 Příspěvek od Izmail »

Andrea píše: OK, tak v čem bude asi problém:
    5V reference nepoběží z 5V
    Odpor R4 je zapojen špatně
    Na co jsou tam ty 22pF kondíky, espešli ten C7? Nemají tam být spíš 100nF?
    -Uin u převodníku nemůže zůstat nezapojený
Jedna rada na závěr, když tam dáš INA118, místo IC5A nějaký rail to rail OZ (nejlépe precizní) a referenci 2.5V, tak to můžeš napájet z 5V.

K tem kondikum na stredni nas ucili, aby jsme davali ke kazdymu IO co nejblize k napejeni 22p filtracni kondik.
Jinak mockrat dekuju za kontrolu, jeste to predelam na ten ina118 a kouknu na datasheet jaky jsou v nich rozdily. Nenasel jsem ale v nem (asi jsem slepej), jaka je nejaka minilani rozlisovaci schopnost toho OZ. Protoze kdyz jsem to pocital, tak co teplota 1°C tak to rozdil o 2mV, ale zvladnout by to asi mel.
Cust

#135 Příspěvek od Cust »

V datasheetech výrobce se spíše dočteš o kondíkáh 10 nF nebo 100 nF....
Taky jsou tam občas popisy jak udělat tišťák. Například pro tvůj případ by se hodilo udělat stíněný kablík - konektor hodit co nejblíže přístrojovému zesilovači a stínění vést i na tišťáku i kolem pinů 3 a 4.
A když jsem u konstrukce, doporučuju použít silnější kablík i silnější spoje na tišťáku pro signál - vést je těsně u sebe, tak aby měli stejnou délku a udělat je co nejkratší, konektor použít takový, který má hodně masa.
Eliminuješ tak nežádoucí termoelektrické napětí, které bude vznikat na každém spoji.
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“