Konstrukce "mnoukajiciho" klaksonu

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
betmysoul

Konstrukce "mnoukajiciho" klaksonu

#1 Příspěvek od betmysoul »

Zdravim vsechny,

stojim pred malym problemem. Nejakou dobu uz "nebastlim", tak bych Vas rad poprosil o radu.

Znamy me poprosil o konstrukci klaksonu do auta, ktery bude vydavat zvuk mnoukajici kocky (prosim nereste :-)).

1) Jako zaznamnik zvuku bych chtel pouzit ISD1420 (poikud mate lepsi tip, sem s nim).

2) Problem je s vystupnim reproduktorem. Co jsem koukal na klaksony do aut, obycejne vytvareji 100 - 120dB. Jak tohodle dosahnout? Tlakovym reproduktorem? Jak ho vybudit - vykonovym tranzistorem? Bohuzel nevim, kde zacit hledat, jak jsem psal vyse, uz delsi dobu se v soucastkach neorientuji :-(

Predem diky za jakykoliv tip a popostrrceni :-)
Crifodo

#2 Příspěvek od Crifodo »

Jestli je to nějaký vtip související s událostí minulého čtvrtka u Monarcha, tak bacha, myslím že jejich rodina je teď vytočená jak hnízdo sršňů :twisted: :(
betmysoul

#3 Příspěvek od betmysoul »

Ne vtip to fakt neni :-O Vubec nevim co se stalo u "Monarcha" ?
Sendyx

#4 Příspěvek od Sendyx »

Kočku tam picli.
stasek

#5 Příspěvek od stasek »

Šťasnej člověk.
Crifodo

#6 Příspěvek od Crifodo »

Dneska byla rekonstrukce
Obrázek
já bych na tvým místě radši nějakou dobu nemňoukal a už vůbec ne na 116 dB :guns:
betmysoul

#7 Příspěvek od betmysoul »

Tak s tim to opravdu nema nic spolecneho :oops:
Nejake rady k tematu? :roll:
Elektroda

#8 Příspěvek od Elektroda »

Mňoukání se dá udělat i s modifikovaným zapojením NE555. Co se týká repráku do prostředí pod kapotou auta, doporučím podívat se na stránky DEXON.cz - ozvučovací systémy na auta, hlásné sady atp - jsou to v 95% reentrantní tlakové reproduktory pro venkovní použití + patřičné zesilovače k tomu. Neříkám, že musíš kupovat zrovna Dexon, posílám to pro ujasnění toho, co budeš nakonec potřebovat. Kočku a podobné světské nech raději spát...
betmysoul

#9 Příspěvek od betmysoul »

Diky za prispevek. Zaujalo me to modifikovane zapojeni 555ky, nebyly by nejake podrobnosti?

Jinak na DEXONu jsem nasel hlavne vnitrni ozvuceni auta... :roll:
bu2520

#10 Příspěvek od bu2520 »

asi za stovku prodávají v hračkářství mňoukací kočku když se jí zmačkne v břichu taková kostka, vykuchal bych jí k tomu zesilovač a je po problému a pak ještě existuje takový plastový autobus a tam je těch zvířat několik :-)
EKKAR

#11 Příspěvek od EKKAR »

betmysoul píše:Diky za prispevek. Zaujalo me to modifikovane zapojeni 555ky, nebyly by nejake podrobnosti?

Jinak na DEXONu jsem nasel hlavne vnitrni ozvuceni auta... :roll:

Tak si tam klikni na "Plošné ozvučení" a dál na "Reproduktory" - pak si kliknutím otevři stránku 2 seznamu, jsou tam venkovní tlakáče. A to "mňoukání" s 555kou asi nebude tak věrné, jako bys opravdu vykuchal tu hračku - je to o spoustě laborování. Zkoušel jsem postavit sirénu "Star Trek" pro synátora a stejně jsem otestil asi 3 různá zapojení, než se to blížilo originálu. Elektrodovi se to povedlo možná náhodou - a podruhé už by to dohromady nedal... Myslím, že to kuchání zvířátka bude užitečnější vivisekce - akorát pozor na velikost napájecího napětí.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Makovec

#12 Příspěvek od Makovec »

Šlápni kočce na ocas,nahraj zvuk a je to :-D
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“