Zapojenie dvoch MOTov
Moderátor: Moderátoři
Nebo lze použít SUCHOU železnou tyčku. A ještě k tomu zapojení, uzemění středu obou sekundárů zřejmě vychází z danýho zapojení trafa který má jeden vývod pevně spojený do kostry jádra.Variola píše:inflater píše:BTW drat s ktorym budem robit vyboje budem drzat na drevenej alebo plastovej palicia samozrejme dlhej.
Raději plast, dřevo táhne vlhkost a mohl by ses docela divit.
- Artaban001
Postav si samobudící Van de Graafův generátor a můžeš si "bezpečně" hrát s napětím i řádově stovky KV bez toho, aby Tě to usmažilo na škvarek.
(prý to napětí je omezeno jen kvalitou izolačních materiálů a okolní vlhkostí, vždy se ale dospěje k přeskoku )
mi-ro píše:A ještě k tomu zapojení, uzemění středu obou sekundárů zřejmě vychází z danýho zapojení trafa který má jeden vývod pevně spojený do kostry jádra.
Jestli je to tak a vezmeme-li v úvahu Inflaterovi znalosti elektroniky (plus sem, plus tam, puntík sem, puntík tam
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
forbidden píše:Dneska ti mladi nemaji zadnej respekt pred elektrinou. Me taky fascinuje VN, cim vetsi, tim lepsi. Ale nez jsem si s takovyma vecma neco zacal, tak jsem si o tom alespon neco nastudoval. Rozhodne pristup jako ma Inflater nesvedci ani o zakladnich znalostech.
oni su zblbnuty z pc a hier, myslia si ze ked ich to zabije, tak ze idu odznova, ale omyl, tu plati pravidlo raz a dost, co si mnohi neuvedomuju (ja sam som "smarkaty" ale tak snazim sa dodrziavat odsad posad, este by som sa rad dozil deti, ktore sa tesia z veci ktore som postavil )
A ak si myslite ze si to nebezpecie neuvedomujem tak to ste na velkom omyle. Preco sem asi stale pisem, na kontrolu? V opacnom pripade kebych bol taky sprosty by som bol uz davno mrtvy.
Tahle oblast "bastlení" okolo MOTů nerespektuje vůbec spolehlivost materiálů ani třeba vliv vlhkosti prostředí. Proč si myslíš že v profi praxi je třeba všude přístup do blízkosti VN s nebezpečnu hodnotou proudu podmíněný krytem s mikrospínači?
To že to Danyk až do dneška přežil a inspiruje další, je spoléhání na z (_._) kliku, ne profesionalita.
Ti hlupáci co se zfetnou a jdou si zacvičit a zasvítit na vagóny pod 25kV, to je čistá Darwinova cena, tihle snad na Bastlírnu nelezou...