Zapojenie dvoch MOTov

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
workhard
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od workhard »

Už jenom z pohledu na to schéma mě mrazí. Snad o tobě neuslyšíme na Nově... :nut: :corkysm:
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
EKKAR

#32 Příspěvek od EKKAR »

Teda mít takovýho souseda, tak se snad postarám, aby se o něm na té NOVĚ mluvilo - dřív, než provede něco mým dětem...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
belkvl

#33 Příspěvek od belkvl »

nechtel bych videt jeho rodice az by uvideli jeho spalenou mrtvolu jak se znej jeste kouri 8-)
Killroy
Moderátor

#34 Příspěvek od Killroy »

Dobrodruh. Bohužel i tady platí "každý svého štěstí strůjcem.."

Killroy
mi-ro

#35 Příspěvek od mi-ro »

Variola píše:
inflater píše:BTW drat s ktorym budem robit vyboje budem drzat na drevenej alebo plastovej palici ;) a samozrejme dlhej.

Raději plast, dřevo táhne vlhkost a mohl by ses docela divit.
Nebo lze použít SUCHOU železnou tyčku. A ještě k tomu zapojení, uzemění středu obou sekundárů zřejmě vychází z danýho zapojení trafa který má jeden vývod pevně spojený do kostry jádra.
Naposledy upravil(a) mi-ro dne 19 říj 2008, 19:18, celkem upraveno 1 x.
..to bude jen ňákej odpůrek
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od forbidden »

Dneska ti mladi nemaji zadnej respekt pred elektrinou. Me taky fascinuje VN, cim vetsi, tim lepsi :twisted:. Ale nez jsem si s takovyma vecma neco zacal, tak jsem si o tom alespon neco nastudoval. Rozhodne pristup jako ma Inflater nesvedci ani o zakladnich znalostech.
Artaban001

#37 Příspěvek od Artaban001 »

Taky mě fascinuje VN, Ale nemusím k tomu mít stovky mA -
Postav si samobudící Van de Graafův generátor a můžeš si "bezpečně" hrát s napětím i řádově stovky KV bez toho, aby Tě to usmažilo na škvarek.
(prý to napětí je omezeno jen kvalitou izolačních materiálů a okolní vlhkostí, vždy se ale dospěje k přeskoku )
Andrea

#38 Příspěvek od Andrea »

mi-ro píše:A ještě k tomu zapojení, uzemění středu obou sekundárů zřejmě vychází z danýho zapojení trafa který má jeden vývod pevně spojený do kostry jádra.

Jestli je to tak a vezmeme-li v úvahu Inflaterovi znalosti elektroniky (plus sem, plus tam, puntík sem, puntík tam :) ), tak možná ani velké blesky nebudou :wink:
EKKAR

#39 Příspěvek od EKKAR »

Kdo má rád High Voltage, ať si vyleze v Brně nebo v Havlbrodě na vagóny - užije si do sytosti.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od zdenoeddie »

forbidden píše:Dneska ti mladi nemaji zadnej respekt pred elektrinou. Me taky fascinuje VN, cim vetsi, tim lepsi :twisted:. Ale nez jsem si s takovyma vecma neco zacal, tak jsem si o tom alespon neco nastudoval. Rozhodne pristup jako ma Inflater nesvedci ani o zakladnich znalostech.

oni su zblbnuty z pc a hier, myslia si ze ked ich to zabije, tak ze idu odznova, ale omyl, tu plati pravidlo raz a dost, co si mnohi neuvedomuju (ja sam som "smarkaty" ale tak snazim sa dodrziavat odsad posad, este by som sa rad dozil deti, ktore sa tesia z veci ktore som postavil )
inflater

#41 Příspěvek od inflater »

TAK A STACILO. :!: Mam dost tych vasich trapnych namyslenych poucok a varovani. Co si myslite ze co? Ze som fakt taky, s prepacenim jebnuty, abych sa chytal toho vystupu? Lebo uz s takym tonom rozpravate! Preberte sa prekristapana. To co chcem, je to postavit, naucit sa ako to funguje a spravit par vybojov a nie elektricke kreslo ako tu pisete. To je vsetko. Viem, co by vystup z motov na cloveka spravil a mam pred tym respekt, inac by som bol na oskvarek uz skorej. Ziadam od vas moc - poradit?... :roll:

A ak si myslite ze si to nebezpecie neuvedomujem tak to ste na velkom omyle. Preco sem asi stale pisem, na kontrolu? V opacnom pripade kebych bol taky sprosty by som bol uz davno mrtvy. :roll:
mi-ro

#42 Příspěvek od mi-ro »

No dyť jsem ti napsal co je třeba udělat aby to chodilo, tak do toho.
..to bude jen ňákej odpůrek
Crifodo

#43 Příspěvek od Crifodo »

inflatr, tady nejde o to jestli jsi namyslený a jebnutý. Jde o objektivní problém. Spousta lidí co pracovali s VN (třeba žel. trakce), měli docela dobrou kvalifikaci, školení, nástroje, naučené postupy, a stejně pak dojeli na svoji chybu nebo na shodu náhod. I když moc dobře víš, co máš dělat a kam nemáš sáhnout (v klidu a teoreticky), si pak stejně sáhneš. Zapomeneš, nepozornost, omyl, nepořádek na stole, sto důvodů. Každý kdo se vrtal v lampáči nebo v TV už ji nejednou koupil, já taky. Mockrát a to nikdo nechtěl schválně sahat na anody nebo na kondy. Taky může dojít k selhání materiálů. A tady je to napětí podstatně smrtelnější a materiály daleko víc namáhané.
Tahle oblast "bastlení" okolo MOTů nerespektuje vůbec spolehlivost materiálů ani třeba vliv vlhkosti prostředí. Proč si myslíš že v profi praxi je třeba všude přístup do blízkosti VN s nebezpečnu hodnotou proudu podmíněný krytem s mikrospínači?
To že to Danyk až do dneška přežil a inspiruje další, je spoléhání na z (_._) kliku, ne profesionalita.
Ti hlupáci co se zfetnou a jdou si zacvičit a zasvítit na vagóny pod 25kV, to je čistá Darwinova cena, tihle snad na Bastlírnu nelezou...
Sendyx

#44 Příspěvek od Sendyx »

Tady jde taky při hraní si s vf (Teslovy trafa) i o to, že si nečekaně můžeš vytáhnout oblouk, podpořený zničeho nic sekundárem MOT na nečekanou vzdálenost. Když jsem si kdysi hrál s výkonným rozptylákem (1kVA), tak jsme zjistili, že blbé 4kV dokážou zničit během chvilky izolanty ve svém okolí a uhasit oblouk je skoro nemožné.
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od jezevec »

inflater píše:... Co si myslite ze co? Ze som fakt taky, s prepacenim jebnuty...

Jseš!

A bohužel si to, jak je patrno z tvých příspěvků, vůbec neuvědomuješ.
Chceš si hrát s něčím velmi nebezpečným a nemáš základní znalosti.
Ale jak už tu bylo řečeno, každý strůjcem svého štěstí...
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“