The Record / Playback Module s PIC 12F629

Diskuze a poradna o programátorech a programování různých obvodů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
mario1p

The Record / Playback Module s PIC 12F629

#1 Příspěvek od mario1p »

AHojte odbornici, vedeli by ste navrhnut taketo zariadenie, co do PIC nacita data, zapamata a potom vysle naspat?
http://www.avon-automotive.co.uk/RPM_Ge ... Sheet1.pdf
----

#2 Příspěvek od ---- »

Ne. Já jen aby jsi se mnou nepočítal. :D
Banda

#3 Příspěvek od Banda »

Jasně, ale nechce se mi hledat podrobnosti, jako časové průběhy apod.
Zjisti Ti to a pak můžeme pokračovat.
mario1p

#4 Příspěvek od mario1p »

Banda píše:Jasně, ale nechce se mi hledat podrobnosti, jako časové průběhy apod.
Zjisti Ti to a pak můžeme pokračovat.

ake casove priebehy? ja som myslel ze ze na tom nezalezi, co pojde do PIC pojde aj von odtial. Alebo sa mylim? Na obrazku to vyzera tak jednoducho :)
Banda

#5 Příspěvek od Banda »

No, na obrázku vždy vypadá všechno jednodušeji nebo ještě lépe, když se někdy něco jen řekne, pak se to ani kreslit nemusí, jelikož každému je to jasné (máme své zkušenosti) :)
Moc se mi to nechtělo číst, asi jde o sběrnici CAN. Ta má jakýsi protokol, podle kterého je třeba se řídit.
Mohl by jsi mi smysluplně vysvětlit, k čemu je tato úprava dobrá?
Mendor

#6 Příspěvek od Mendor »

Řekl bych že to nahrazuje immobilizer v autě. Nechápu ale smysl této krabičky, protože immo se dá vypnout přímo v řídící jednotce motoru.
mario1p

#7 Příspěvek od mario1p »

Mendor píše:Řekl bych že to nahrazuje immobilizer v autě. Nechápu ale smysl této krabičky, protože immo se dá vypnout přímo v řídící jednotce motoru.

v podstate to nenahrdzuje imobilizera, ale posiela kod z neho do imobilizeru, a sluzi vtedy resp sa pouziva, ked je niekde problem v prijmani z kluca z infra jednotky. Preto to potrebujem spravit, lebo nie som ochtny zaplatit 40 tis za celu jednotku.
Banda

#8 Příspěvek od Banda »

Mendor píše:Řekl bych že to nahrazuje immobilizer v autě. Nechápu ale smysl této krabičky, protože immo se dá vypnout přímo v řídící jednotce motoru.

Také jsem měl takovou představu se stejným nepochopením, ale
mario1p mi to ujasnil. Takže taková záloha, když imobilizér zařve.
Aby šlo někam dojet :)
Hodně by pomohl osciloskop.
Mendor

#9 Příspěvek od Mendor »

No možná to tak je, ale poslední obrázek z toho odkazu říká něco jiného.
Je tam přerušený drát od imma k ECU, v tom případě ta krabička přejímá veškerou funkci imobilizéru.
No budiž, nechci to zbytečně rozpitvávat.
mario1p

#10 Příspěvek od mario1p »

to Banda: Aby som to vysvetlil podrobne, lebo je to dost casty problem renaultov, co maju infra odkodovanie imobilizera a centralne odomikanie na infra. Ked sa ti rozsinchronizuje kluc s jednotkou a neda sa na synchronizovat - co je dost casty problem, tak bud vycalujes hajzlikom v renaulte balik, co oni dobre vedia, alebo ti auto stoji. No a prave toto by pomohlo obist imobilizer, aby si mohol pouzit iny imo a ine dialkove. Pretoze ine dialkove by ti bolo na nic, ked neodomknes dvere infra, ale len klucom nenastartujes, lebo zaroven neodblokujes imo. Keby ta krabicka posielala kod do ima, mozes si sparvit hociaky alarm aj ine imo. A originalne imo sa neda odstranit, lebo je na jednnej doske s centralnou jednotkou. A kazda jednotka ma nadefinovane z vyroby svoj kod, napr 1234, ked sa ti pokazi kluc, tak je moznost ze stlacis spinac dveri a pocitas bliknutia imo kontrolky 1, zas stlaci pocitas 2x atd.. az kym nenatukas cely kod 1234. potom mozes auto nastartovat obycajnym klucikom. Cize ked by sa krabicka dala vtedy do data kabla ked sa tuka kod, kod by sa nacital do krabicka a potom by tma bol ulozeny. A ked by bolo treba by sa odtial poslal aby sa nastartovalo. Ja viem ze to znie jednoducho, ale nie som tak dobry z elektriky aby som to vedel navrhnur. Ale na obrazku to vyzera velmi jednoducho, len nasiel som to len na jednom obrazku.
Chenzee

#11 Příspěvek od Chenzee »

... docela k zamyšlení ...
muflon

#12 Příspěvek od muflon »

mario1p > Existuje nějaká finta i na Ford Fiesta (2002)?

Příští týden se stanu majitelem tohoto vozu a velmi rád bych se imo zbavil a namontoval si svoje zabezpečovací zařízení.Nerad bych s origo měl někdy problémy (svoje si dovedu opravit sám)
mario1p

#13 Příspěvek od mario1p »

muflon píše:mario1p > Existuje nějaká finta i na Ford Fiesta (2002)?

Příští týden se stanu majitelem tohoto vozu a velmi rád bych se imo zbavil a namontoval si svoje zabezpečovací zařízení.Nerad bych s origo měl někdy problémy (svoje si dovedu opravit sám)

rad by som ti pomohol ale neviem, neposznam imo na forde, ja mam problem s tym renaultom a pekne ma to s....e
Banda

#14 Příspěvek od Banda »

Tak někdo ke mně s tím Renaultem přijeďte a je klid. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Programování PIC, ATMEL, EEPROM a dalších obvodů“