magnetický motor. prosím někoho znalého o jednoduchou odpo
Moderátor: Moderátoři
-
kikipylon
magnetický motor. prosím někoho znalého o jednoduchou odpo
jezevec píše:Jednoduchá odpověď - blbina.
Jinak si projdi starší příspěvky, bylo to tu diskutováno.
Vídím že tady má většina spíše skeptické názory,,byt velice vzdělaní lidé, a májí logické a přesné odůvodnění, tam chybu nevidím,,třba právě jí já tuším v názorných obrázkách a schématech. ze kterých ve svých hlavách uvažují.......nejsem ten co tomu tady rozumí, trochu dost rozumím aerodynamice,,ALE ! jen příklad,,všichni znáte náporový motor,,byl vynalezen a patentován,přitom nebyl předveden, je tomu asi t 100 let, Bylo moc ale.... a taky nikdy nefunkoval a pokoušeli se o to všicni letečtí motoráři,, fungoval jen podpůrně,but s raketovým motorem..např. ruské okřídlené protiletadlové střely,,nebo s proudovým motorem,, např. bleckbird SR 71.. a to jen náporovým stlačováním přidávali kyslík do expanzní komory či trysky. Je to jednoduchý až banální princip motoru asi nejůčinější motor na světě co se týče spalování paliv, ale o to těžší ho bylo ho zmáknout. Bylo hodně lidí co říkali to fungovat nebude,, když jsem se podíval na náčrty a schémata tohoto motoru, základní princip jsem pochopil a ano je to možná možné ale není tam to a ono, taky mi to v hlavě nehrálo,,pořád mi scházely duležité detaily které by mně přesvědčily že to bude fungovat, Dnes už Američané NASA ukázali že to funguje, sice ne uživatelsky čeká je ještě moc práce udělali první krok,,jen školní názornou pomůcku,,nic víc , ALE UŽ FUNGUJE A POHANI. A LETI,jsou jim v patách francouzi i japonci a rusko taky dlouho váhat nebude,,, může to bým malá revoluce v letecké dopravě.,, po této nedávné události uzpěšného pokusu a zdaru vědců v Nasa,,,jsem se podíval na náčty principu motoru jejich stroje,, a viděl jsem tam o moc víc,,pro většinu lidí jsou to obrázky stejné tet i ty předtím,, pro mně né viděl jsem konečně alespon přiblyžný a logický tvar náporového komresoru, spalovací komory, kde je palivová tryska,epicentrum zážehu a proč a kdy a kde přesně zažehne ,výfukovou trysku,, a najednou mi bylo vše naprosto jasné jak to funguje. motor zmáknou rychle,,ale softvér co ho bude krmit palivem a tím i ovládat,,,to bude ještě spousty pokusů,,
Tím chci jen říct,, že tady byly zavádějící pro mně náčrtky, obrázky a schémata,chytrých knížek,,které jen popisovali a snažili se znázornit něčí myšlenku, které se moc nevěřilo ale taky ji nikdo nezatracoval,,bylo tam jen moc ale,, tet už jsou náčrty lepší a lidí, i kdyby o ůspěšném pokusu nevěděli,,by bylo méně co si myslí že to asi nepůjde.. Nikola Bardyn
Jinak náporový motor bych nebral za jakýkoliv příklad. Teorie k němu se řešila před cca 50 roky a u toho SR71 je kombinován s klasickým motorem, jinak by se ta kráva od země neodlepila. O projektech s náporovým motorem můžeme jen spekulovat, protože TTD nejsou ani u jednoho dodnes zveřejněny, ať už SR71, nebo E152. Použití na PL raketách je známo z 60. let a Krug (kde byly rakety s náporovým motorem) byl u AČR taky, není třeba z toho dělat jakoukoliv senzaci.
*nehodící se škrtněte, podle svého politického, kulturního, rasového, mentálního či jiného rozpoložení
Všechny motory v elektrotechnice pracují na magnetickém principu.
Dvě magnetická pole se podle konstrukce přitahují či odpuzují
a způsobují otáčení rotoru.Elektrická energie k motoru přivedená
je větší než práce kterou motor odvede.To bychom si mohli na motor
připojit dynamo a z dynama pohánět motor. A perpetum mobile by bylo
na světě.
elektro magnety umíme ovládat a tak vznukla cela řada druhů el motorů,,ale je tam elektromagnet a ten potřebuje elektrickou energii. například stejnosměrné,,, fuhgují s prmanentnímy magnety fungují když ja dáme prič nefungují,místo nich může být elektro magnet,a zase budou fungovat,,ale kombinaci per. magnet a per.magnet,, o to se lidé pokouší,,je spousty videji kde ukazují že se jejich motory točíí non stop překonávají stráty v ložiscích a jiných vlivech, znamená to že to nějaký výkon má!
PERPETUM MOBILE -zařízení které si svou činností vyrábí dost energie pro svůj další provoz.
MAG. MOTOR/QMM/-zařízení,které využívá energii doposud nevyužívanou.
Jinak jsou tu špičkový odborníci,ale ne v tomhel oboru.V téhle obalsti se tady setkáš s nepochopením.
Nemám zájem o korekci pravopisu.
ale člověk praxí a zkoumáním,třeba i bohužel někdy když je v nesnázích tak jen způsobem pokus omyl,, občas na něco přijde a posune se dál a nebo i rovnou udělá oběv. těmto lidem říkáme VYnálezci.
jak jsem psal jsem aerodinamik a nedšenec do modelu letadel, dlouhé roky jsem lítal závodní kategorii,, která se tak zdokonalila,, že základním výpočtem který se učí u nás na VŠ školách, by tyto letadla neměla vůbec létat a tak výkoně už vůbec byl jsem za pitomce,,než jsem jim to praktycky ukázel, že můj speciál veliký 60 cm rozpětí váhy 350 g s výkonem na vrtuly( né příkon do el motoru) 54w bude létat průletovou rychlostí 225 kmh a na uzavřené trati 300m dluhé na třech zatáčkách manévrovat poloměrem r 12, bude mít průměrnou rychlost 187 kmh.. a bude se dát s tímto modelelm bezpečne odstartovat i přistát. A je to tak kdo nevěří,,rád přijmu sázku