Ako zabranit kradezi el. energie susedovi cez moj elektromer
Moderátor: Moderátoři
Ako zabranit kradezi el. energie susedovi cez moj elektromer
Sused tesne nad nami preraba byt. Zacali sekat do podlahy na vyrovnanie pre polozenie nejakej izolacie az sa dosekali k mojim kablom k svietidlam a rozvodu ku zasuvkam. Do bytu ma nepusti a ci sa tam uz pripojili alebo nie, no tu moznost vzdy ma. Niekedy moze odtial cerpat energiu bez mojho vedomia cez moj elektromer. (napr. na ohrev vody a pod) Zasuvky vyriesim tak, ze stary rozvod cez jeho byt odpojim a rozvod si spravim svoj cez okrajove listy plavajucej podlahy. No co s lustrami nechce sa mi tahat kable v listach na stene. Snad pomozu poistky hodnoty prudu mojich ziaroviek pripadne meranie prudu, alebo centralnym vypinanim el. prudu v case nepritomnosti okrem chladnicky. Mate niekto iny napad alebo skusenost, no je to v nasich panelakoch problem a o dokazovani tu niet co hovorit.
- kevin_mitnick
Killroy
Vím že průmstav-áci uměli různé exotické finty, ale tohle se mi zdá moc.
Panel mezi podlažími má aspoň 40 cm, to někdo schválně protahoval stropní instalaci až k jeho podlaze?
Tak by se taky mohlo stát, že nadsed zažaluje tebe, až si zafázuje tvým rozvodem futra, nebo mu vyteče pračka a vyzkratuje si mokrým kobercem tvoji instalaci.
Crifodo píše:Co to je za panelák, že je možné se prosekat k sousední instalaci?
Vím že průmstav-áci uměli různé exotické finty, ale tohle se mi zdá moc.
Panel mezi podlažími má aspoň 40 cm, to někdo schválně protahoval stropní instalaci až k jeho podlaze?
Tak by se taky mohlo stát, že nadsed zažaluje tebe, až si zafázuje tvým rozvodem futra, nebo mu vyteče pračka a vyzkratuje si mokrým kobercem tvoji instalaci.
No nevim jak ve strope,ale kdyz jsem davno tomu obyval panelak v tehdejsi CSSR,stacilo demontovat zasuvku,odhrabnout neco penoveho polystyrenu a byl jsi u souseda v krabici,stejne to bylo u rozvodu STA.Zrejme byl co panelak to original