USBASP, neco jineho nez avrdude

Diskuze a poradna o programátorech a programování různých obvodů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Pavel_

USBASP, neco jineho nez avrdude

#1 Příspěvek od Pavel_ »

Dobry den,
zacal jsem stavet AVR programator fischl.de/usbasp/. Osadil jsem desku, problem slepice-vejce jsem taky vyresil.
Zjistl jsem ale, ze nejvetsi problem bude AVRdude.
Nejdriv jsem stahnul AVRdude z savannah.nongnu.org a sourceforge, hloupe jsem koukal na zdrojaky a premyslel co s tim.
Pak jsem zacal hledat znovu, nasel jsem zkompilovany exe. Hruza.
Pak jsem hledal nejake GUI, nasel jsem "avrdude-gui", zde mi nejde nainstalovat giveio.sys (soubor se zkopiruje, ale "status" vyhodi error).
"AVR8 Burn-O-Mat" zase nereaguje, muzu mackat tlacitka dle libosti a program nic nedela.
Tudy proste cesta nevede.

Pujde tento programator zprovonit pod nejakym "normalnim" programem, jako Ponyprog apod.?
nekmil

#2 Příspěvek od nekmil »

S USB Ti asi neporadím. Používám "avrdude + Burn o mat" na LPT a funguje bez problémů.
A ten procesor je naprogramovaný dobře ?
Pavel_

#3 Příspěvek od Pavel_ »

Procesor je snad naprogramovany dobre. Spis bych to videl na problem SW na pocitaci.

Je v poradku, ze AVR8 Burn-O-Mat vubec nereaguje, ani nevyhodi jedinou chybovou hlasku ac se snazim sebevic?

V nabidce Settings-AVRDUDE jsem nastavil cestu pro avrdude.exe a avrdude.conf, ale ve volbe Programmer neni uvedeny zadny typ.
nekmil

#4 Příspěvek od nekmil »

Je zvláštní když "Burn o Mat" nenabízí volbu žádného programátoru.
Ty jsou popsány právě v avrdude.conf. Nebude problém v tom giveio.sys ? Tohle mi vypíše příkaz "status_giveio.bat"

C:\ATMEL\AVRDUDE>status_giveio.bat
status of giveio:
Type: [0x01] Kernel driver.
Start Type: [0x02] Automatic
Error Control: [0x01] NORMAL: Display a message box.
Binary path: \??\C:\WINDOWS\giveio.sys
Load order grp:
Dependencies:
Start Name:
ok.

Jinak bych to zkusil všechno odebrat a namontovat znovu.
Pavel_

#5 Příspěvek od Pavel_ »

Diky, stahnul jsem giveio z jineho zdroje a zprovozni jsem aspon AVRdude GUI.
SMITH

#6 Příspěvek od SMITH »

Já mam podobný problém , akurát keď pripojím USBasp , tak PC chce drivery , a tie nemám . Inak AVR burn-o-mat vypadá ,že funguje . Niekto mi poradil jungo drive , ale tie sú len trial .
:-) Nikdy neříkejte, že něco nejde, protože vždy se najde blbec, který neví, že to nejde, a udělá to ! :-)
Úspěch je špatný učitel. Kvůli němu si chytří lidé myslí, že nemohou prohrát. (Bill Gates)
Odpovědět

Zpět na „Programování PIC, ATMEL, EEPROM a dalších obvodů“