PicKit2 a PIC 16F84A

Diskuze a poradna o programátorech a programování různých obvodů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Mikin
Kontaktovat uživatele:

PicKit2 a PIC 16F84A

#1 Příspěvek od Mikin »

Dobrý den,
jsem v programování PIC úplný začátečník, a chtěl bych poradit jak napojit PIC 16F84A na programátor PicKit2 Starter kit? Kam, který pin, popřípadě co je k tomu potřeba?. Zatím jsem zvládl pomoci přiložené Demo desky naprogramovat 12F675 a 16F690, ale z manuálu jsem pochopil, že 16F84 už deska nepodporuje :cry: Základy se učím z učebnice kde jsou uváděny příklady pravě na 16F84... Předem dík za každou radu…
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od forbidden »

U neznamyho mcu se musis podivat do datasheetu, ktery piny jsou programovaci, kterej je clk a kterej data. U 16F84 jsou to RB6 a RB7.Pak uz jen pripojis napajeni a programovaci napeti na MCLR. Pro ICSP programovani mcu v zapojeni jsou ale urcity pravidla. Jsou vsechny popsany k manualu k PicKitu.
Jirka
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Jirka »

Mikin píše:... chtěl bych poradit jak napojit PIC 16F84A na programátor PicKit2 Starter kit? Kam, který pin, popřípadě co je k tomu potřeba?…

Jak psal forbidden, podívat se do datasheetu na popis pinů. A piny PicKitu máš popsaný v manuálu na CD.

Osobně jsem si postavil pro PIC 16F628A takový malý prasadaptér, v kterém ji programuji. Nemám všude v konstrukcích vyveden ICSP konektor.
Ten adaptér by měl fungovat i s 16F84A (ale nezkoušeno), má s 16F628A stejné zapojení prog. pinů. Schéma je ke stažení na http://jirky.webz.cz/index.php?page=bastliruv_blok
Odpovědět

Zpět na „Programování PIC, ATMEL, EEPROM a dalších obvodů“