Tesla LCD 1510 TS SM - slabé barvy

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
petrfilipi

Tesla LCD 1510 TS SM - slabé barvy

#1 Příspěvek od petrfilipi »

Dobrý den, pánové.

Už jsem skoro rozchodil moji na Aukru koupenou LCD Tesla s boardem Beko X60.190-03. Sehnal jsem i servisní manuál. Ale mám jeden problém - velmi slabé barvy. Obraz je téměř černobílý. Dostal jsem se i do servisního menu, kde mám pro R.CUT, G.CUT a B.CUT nasteveo 0, takéž i pro R, G a B.DRV. Když v tomto menu stisknu OK, objeví se v pravém horním rohu BRI, COL a CON (vždy 3x asi pro R, G a B), u nichž jsou pokaždé jiné hodnoty - ty ale nemohu měnit.

Barvy chybí pro všechny vstupy (AV1, AV2, anténu. PC jsem nezkoušel).

Druhým problémem je zapínání - po zapnutí TV hlavním vypínačem musm na pár vteřin proklemovat FET, který připojuje 5V pro 2,5 a 3,3V stabilizátory. Pak to funguje OK až dalšího vypnutí napájení. Jako kdyby po zapnutí procesor nezapnul log. 1 pro tento FET, pak ale FET ovládá tak, jak má.

Můžete mi někdo poradit, jak obarvit obraz? - Barvy v menu mám samozřejmě na maximum. To zapínání mě ani tak nevadí.

Díky za odpovědi.
Přílohy
TV-LCD.jpg
(21.71 KiB) Staženo 115 x
kozoka

#2 Příspěvek od kozoka »

petrfilipi píše:Dobrý den, pánové.

Už jsem skoro rozchodil moji na Aukru koupenou LCD Tesla s boardem Beko X60.190-03. Sehnal jsem i servisní manuál. Ale mám jeden problém - velmi slabé barvy. Obraz je téměř černobílý. Dostal jsem se i do servisního menu, kde mám pro R.CUT, G.CUT a B.CUT nasteveo 0, takéž i pro R, G a B.DRV. Když v tomto menu stisknu OK, objeví se v pravém horním rohu BRI, COL a CON (vždy 3x asi pro R, G a B), u nichž jsou pokaždé jiné hodnoty - ty ale nemohu měnit.

Barvy chybí pro všechny vstupy (AV1, AV2, anténu. PC jsem nezkoušel).

Druhým problémem je zapínání - po zapnutí TV hlavním vypínačem musm na pár vteřin proklemovat FET, který připojuje 5V pro 2,5 a 3,3V stabilizátory. Pak to funguje OK až dalšího vypnutí napájení. Jako kdyby po zapnutí procesor nezapnul log. 1 pro tento FET, pak ale FET ovládá tak, jak má.

Můžete mi někdo poradit, jak obarvit obraz? - Barvy v menu mám samozřejmě na maximum. To zapínání mě ani tak nevadí.

Díky za odpovědi.
Tak si vem pastelky a fixy
petrfilipi

#3 Příspěvek od petrfilipi »

Tak jsem si namísto pastelek a fixů vzal manuál a dočetl jsem se, že existuje ještě jedno menu, a to je dostupné po připojení PC. Z tohoto menu je dostupné resetovánní do firemního nastavení. Takže jsem to udělal a ejhle, barvy jsou tu.
Tak teď ještě to zapínání.

Petr Filipi
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“