Čítač Tesla BM640

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
zdenekxxx

#16 Příspěvek od zdenekxxx »

jeffe, žádná zpětná vazba tam není(to by muselo být s něčím synchronizované, třeba GPS).

Napětí ladící varikap je vyvedeno na přesný odporový dělič(rezistory TR16x). Hrubě se kmitočet nastavoval přepnutím odbočky děliče, jemně pomocí víceotáčkového trimru. Měl jsem podezření že je nějaký rezistor nestabilní, ale všechny se tvářily jako funkčí. Jinak jestli budeš mít cestu do Brna, mohu ti dát několik přesný skleněných krystalů 4,4MHz na kterých je vyznačena i teplota obratu :-) Abys mohl porovnat vlastní zapojení oscilátoru, bez ohledu na případný méně kvalitní krystal.

Amplitudu jsem ještě nekontroloval, podívám se na ni až zase bude čas.
jef111
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od jef111 »

No Zdenku máš pravdu, taky mě to moc nedocházelo. Z těch útržků dokumentace jsem to nějak blbě pochopil, stabilizuje se tam jen amplituda, ne frekvence.
S tou cestou do Brna to nevidím moc žhavě, nemám kdy. Rád bych ti taky dopravil tu škatuli a epromky, možná se někdy rozhodnu a udělám si prostě výlet.
Olovnatý cín je vhodný k pájení ale není k jídlu. Bezolovnatý cín je sice možné jíst ale nejde jím pájet :D
www.sigmaphon.cz
sambiliong

#18 Příspěvek od sambiliong »

To jef111: zkus požádat o dokumentaci tady: http://www.zewel.tuliscz.com/meraky-brno.php
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“