Nová obrazovka do ruské VL100 nebo SCHILELIS

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Brozicek

Nová obrazovka do ruské VL100 nebo SCHILELIS

#1 Příspěvek od Brozicek »

Měl by nějaký nadšenec ještě zájem o novou nepoužitou obrazovku do ruského ČB televizoru VL100 nebo SCHILELIS. Je mi líto ji jen tak zneškodnit a vyhodit. Do mé stařičké, ale stále ještě hrající VL100 (upravené i na pásmo na UHF), ji už asi nikdy nedám.
Chtěl jsem ji dát cvičně do vyhozeného SCHILELISE, ale když jsem ho otevřel a zjistil, že stál asi někde v dílně pod bruskou a je plný železného prachu, tak jsem ho odložil k umístění do sběrného dvora. Mohu ten SCHILELIS dát k obrazovce na ND (VN trafo, tranzistor konce na řádky a jiné).
Crifodo

#2 Příspěvek od Crifodo »

Co takhle vn trafo+násobič na VL100?

To UHF na VL100 máš pomocí SKD22?
Brozicek

#3 Příspěvek od Brozicek »

Na VL100 nemám žádné díly, tu hrající si ještě nechám. To UHF jsem více jak před 20 léty vyrobil z nějakého pevně naladěného UHF / VHF konvertoru, který sem nějak nacpal dovnitř TV. Kondíky v ladících obvodech jsem nahradil kapacitními diodami a UHF ladím šroubováčkem přes trimr na spodní straně TV. Výstup není mezifrekvence, ale 3. kanál VHF. V době kdy se na UHF vysílala jen ČT2 to na dovolené pod stanem stačilo.
Brozicek

#4 Příspěvek od Brozicek »

Konec nabídky obrazovky, zájemce se našel.
medabeda

#5 Příspěvek od medabeda »

Kolegové,hezký den.Mám Šilelise,kterého jsem si koupil jako učedník za těžce vydělané peníze o letní brigádě v roce 1974.Na Orlí ,na intru jsme neměli ani zásuvku na pokoji,tak jsem si k tomu ve východním něměcku koupil elegantní olověný akumulátor k blesku(12Vú6,5Ah).Sloužil asi 10 let,na kolejích,po ubytovnách.Spotřeboval za tu dobu 3 obrazovky.Pak jsem jej ještě několik let vozil na měření signálu při montáži antén(éra polska,pak OK),měl upravené AVC a připojoval jsem k němu voltmetr a bylo to celé shruba ocejchováno na vobleru na mikrovolty.Pak mě jej jednou jedna zákaznice shodila z parapetu na zem,upadlo hrdlo a od té doby jej stěhuji sem a tam,jak život jde.Ale je mi líto jej zahodit,prostě nostalgie.Nenašla by se na prodej ještě jedna obrazovka?
Předem děkuji.Méďa Béďa.
Brozicek

#6 Příspěvek od Brozicek »

Vůbec nevím v jaké stavu je obrazovka v tom Šilelisu, který mám doma na vyhození. Když z něj vyfoukáš kovový prach a obrazovku vyndáš, můžeš ji zkusit. Jen nevím jak Ti ten TV dopravit do Brna ze Studénky, snad tě něco napadne. Jinak zdravím Brno, studoval jsem tam elektriku 1964 až 1969.
medabeda

#7 Příspěvek od medabeda »

Díky za nabídku.Já,bohužel k Vám na sever nejezdím.Nemáš nějakého známého,který občas jezdí autem do Brná?
Méďa Béďa.
Brozicek

#8 Příspěvek od Brozicek »

Pro MedaBeda.
Poslal jsem Ti e-mail, pokud máš jinou adresu než v "profilu", ozvi se mi na můj e-mail z profilu nebo pošli soukromou zprávu, abychom forum neobtěžovali.
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“