Testovací gramodeska Tesla NAD

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Hill
Administrátor

připomenutí

#16 Příspěvek od Hill »

To Jirka Š: Pro připomenutí - v té smazané odpovídal jen Dikobraz z Ostravy.
Jirka Š.

#17 Příspěvek od Jirka Š. »

Díky.... někde si ho najdu.
jopein

#18 Příspěvek od jopein »

Takže deska je na světě !!! :lol:

Je na ní napsáno :

Gramofonové závody státní podnik
KV 17A
Testovací deska
1.strana - Test přenoskového ramene (kmitočty od 4,5 Hz až 15,5 Hz)
2.strana - Kontrola parametrů gramofonu (Bílý šum aj.)
Ja na ní pár škrábanců, ale vypadá to, že se dá použít.
Jirka Š.

#19 Příspěvek od Jirka Š. »

Můžeš Jopeine prosím mailnout na můj mejl uvedený na začátku......? Díky.... :-)
pole

#20 Příspěvek od pole »

He uz konecne viem co je to ta plocha prenoska (to je ta z plosneho spoju:)

No chcel by som sa spytat:

Mam doma tieto 3 gramofony:

MC600Q
NC440
a dvakrat chasis HC 43

+ dalsie ale tie nestoja moc za zmienku.

obrazky gramofonou a kratke info o nich najdete na weboch:
http://oldradio.cz/gramof.htm
http://tesla.webpark.cz/gra2.html

Ktory sa najviac oplati dat dokopy, ktory je z hladiska reprodukcie najlepsi, nepotrebujem az take vybavenie aby mi to vypinalo na konci platne alebo podobne, chcem len dobry gramofon?

na tej MC600Q nejde elektronika motora ale za den by sa to dalo dat dokopy, mam k tomu aj schemu.

NC440 sa mi paci asi najviac, stroboskopiska regulacia rychlosti, uzasna prenoska, tazky tanier. V podstate ide len dat novu gumicku a urobit dake mensie upravy a novu skatulu v ktorej je samotne chasis lebo ta v ktorej je uz je rozbita. Chcel by som urobit daco z masivneho dreva a donho vyfrezovat potrebne otvory. este gramofon nieje povodne odpruzeny strunami len stoji na malickych gumenych nozickach, pomoze mi pruzinove odpruzenie ktore by som tam chcel tiez urobit.

chasis HC 43 - nemal som povodne drziak vlozky alu uz som ho konecne kupil, este treba urobit daky box do ktoreho osadim gramo preto ze je to len chasis

Ktory gramofon sa vam zda najvhodnejsi. ?
jopein

#21 Příspěvek od jopein »

Jirka Š. píše:Můžeš Jopeine prosím mailnout na můj mejl uvedený na začátku......? Díky.... :-)

Tak jsem ti napsal, ale asi to nedošlo, SZ jsem ti nemohl poslat, protože nejsi zaregistrovaný.
Jirka Š.

#22 Příspěvek od Jirka Š. »

Tak mi zatím po mejlu Jopein přislíbil zapůjčení (snad to ještě platí?), ale jednak bydlí asi dost daleko, jednak pořád doufám, že tahle deska někomu doma překáží a chtěl by se jí zbavit - nechci to zadarmo! 8-)
Uvítal bych trasu mezi Prahou a Ústeckým krajem......

Jinak to co píše Hifista o brumu:
Podle mě je jedno, jestli je raménko ploché nebo trubkové plastové. Mě to bručí jen když na něj zespodu sáhnu - to se dotýkám přímo těch spojů. Pokud raménko držím za kovový držák nebo jsem k němu jenom blízko, určitě nebrumí. A na svém zesilovači bych to poznal, brum dokáže vytáhnout opravdu velmi.
Jediné nevýhody tohoto gramofonu jsou motorek (asi blbá ložiska a po několika letech poměrně řídkého provozu začal "ťukat") a talíř lisovaný z tlustého plechu, který má tendenci se trochu kroutit (přemýšlím jestli ho nenahradit talířem z jiného gramofonu, případně i s pohonem). Také se velmi brzo ulomila zarážka na koncové vypínání. Ale to placaté raménko, to je naprosto cool - na ty výrobní náklady odvádí službu naprosto perfektní!
jopein

#23 Příspěvek od jopein »

Tak mi zatím po mejlu Jopein přislíbil zapůjčení (snad to ještě platí?), ale jednak bydlí asi dost daleko, jednak pořád doufám, že tahle deska někomu doma překáží a chtěl by se jí zbavit - nechci to zadarmo!
Uvítal bych trasu mezi Prahou a Ústeckým krajem......

Vždyť jsem Ti psal , že za 14 dní je tvoje :drinken:
Jirka Š.

#24 Příspěvek od Jirka Š. »

Tak jo.... tak se ozvi, až jí budeš mít definitivně volnou 8-)
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od CZJKP1 »

tu testovací desku jsem koupil za 80Kč teď sháním tu německou TESTEPLATTE STEREOFONIE
Jurik
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Jurik »

Nazdar tak se taky hlasim...Pokud by nekdo mel "navic" tu test desku a nevedel co sni tak se hlasim!!(samozrejme za penize) :lol:
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od CZJKP1 »

Nenenenené! :D Já jen píši že jí mám. A taky jsem si jí koupil, v Antikvariátu, stála 80Kč, kdybych ji nechtěl vlastnit, tak bych ji nekupoval. Stejně si nejsem jist, zda byla jen pro NAD a NC470

Miunlý měsíc jich bylo na aukro spousty, některé se prodaly i levně.

Viz. vyhledávání v ukončených aukcích

Kód: Vybrat vše

http://aukro.cz/listing.php/search?change_view=1&string=testovac%C3%AD+deska&search_type=1&shop=0&clo
sed=1&exclude=&location_radio=1&selec
ted_country=56&distance=1&postcode=&st
ate=0&city=&price_from=&price_to=&cate
gory_radio=1&category=0&order=t&view=
gtext&buy=0&listing_sel=2&listing_interval=7&pay=0

Takto je to správně ZdenekHQ

Nejvíce mě však zaujala ta nabídka první, deska má totíž jinou podobu, a byla vydána v Loděnicíh (Foto nabídky dávám i ,,sem,, aby po smazání aukce bylo možné etikety vidět)

DO SVÉ SBÍRKY KOUPÍM NĚMECKOU TESTOVACÍ DESKU ,,STEREOFONIE TESTPLATTE,, vypadá jako viz. přiložené obrázky.

! FOTO POKRAČUJÍ V DALŠÍM MÉM PŘÍSPĚVKU !
Přílohy
LP3.jpg
LP Loděnice - Obal
(65.54 KiB) Staženo 159 x
LP1.jpg
LP Loděnice 2
(71.99 KiB) Staženo 154 x
LP2.jpg
LP Loděnice 1
(74.21 KiB) Staženo 169 x
NDR-1.jpg
Obal testovací desky z NDR (německé) od Amigy? kterou koupím do své sbírky.Nabdíněte!
(142.11 KiB) Staženo 171 x
LP4.jpg
Staandadrní SUPRAPHONKA, tak, jak nás ji většina zná
(58.72 KiB) Staženo 155 x
Naposledy upravil(a) CZJKP1 dne 19 bře 2011, 11:42, celkem upraveno 9 x.
marshal

#28 Příspěvek od marshal »

nechci zakládat nové vlákno, tak se ptám tady.
Mám tyto desky dvě. Druhá byla koupená omylem protože jsem si myslel že je jiná.
Potřeboval bych desku na test antiskatingu - hladkou plochu a nějaké solo frekvence ale čistý sinus, např 50Hz, 400 Hz 1kHz, 4 kHz, 16 kHz apod.
Na deskách od NC470ky jsou frc pro kontrolu rezonance raménka, ale leze mi z nich i 400 Hz (nějaká modulace) - což nechci.
Nevím jestli podobná deska existuje, ale kdyby ano a byla na prodej, koupím.
dík
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od CZJKP1 »

další fotografie NĚMECKÉ testovací desky, kterou koupím do své sbírky (Foto=internet)

DÁLE SHÁNÍM ALBUM STREREOFONIE (BYLY PRÝ DVA DÍLY) PRVNÍ DÍL MÁ MÝT OBAL ČERVENÝ, DRUHÝ DÍL NEVÍM (Viz poslední foto)

! FOTO POKRAČOVÁNÍ !
Přílohy
NDR-4.jpg
druhá strana etikety testovací desky z NDR (německé) od Amigy? kterou koupím do své sbírky.Nabdíněte!
(73.52 KiB) Staženo 154 x
NDR3.jpg
Etiketa testovací desky z NDR (německé) od Amigy? kterou koupím do své sbírky.Nabdíněte!
(86.29 KiB) Staženo 147 x
NDR2.jpg
druhá strana obalu desky z NDR (německé) od Amigy? kterou koupím do své sbírky.Nabdíněte!
(171.23 KiB) Staženo 145 x
STEREOFONIE.jpg
ALBUM STEREOFONIE, NA OBRÁZKU FOTO PRVNÍHO DÍLU, desku koupím do své sbírky
(161.65 KiB) Staženo 149 x
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od Kaca »

Zdravím Vás! Oprášil jsem NC 470 z půdy a dávám ho do TOP stavu. Sháním proto také tuto testovací desku: KV 17 A . Kdyby nekdo měl a nebo věděl kde sehnat, rád ji odkoupím. Děkuji!
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“