OVP 28WHD41
Moderátor: Moderátoři
OVP 28WHD41
mám tu tuhle TV. Proražené BU2525DF, studeňáky na VD115 (usměrňovačka pro 5V větve).
Napájení pro horizonál (při zatížení 60W žárovkou) jsem naměřil 141V, zvlnění cca 0,2V.
BU jsem nahradil typem 2527DX (jiný jsem neměl, ale mely by být prekticky stejné, jen 2527 je dle datasheetu rychlejší). Pro jistotu jsem vyměníl i filtrák v napájení buzení řádku. Po zapnutí začne TV nabíhat ale po cca 5ti sekundách opět odchází BU. Sršení z vn trafa není vidět ani slyšet... Impulsní kondy okolo vn se měřením zdají dobré...
Má někdo nějaký nápad?
- heldybeldy
heldybeldy píše:Riesil som nieco podobne, vymen tu diodu, moze mat velky vnurorny odpor co naznacuju tie studenaky. Sposobuje to pokles budiaceho napatia pre BU, to sa celkom neotvara az zhori...
diodu vyměnit můžu, ale problém je v tom, že ten tranzistor mi odešel tak rychle, že se ani nestačil zahřát, takže přehřátí vlivem nedostatečnýho buzení bych vyloučil...
- heldybeldy
kybl píše:Pátrej kolem F-boxu....
Ono kolem F-boxu dohromady nic není... napájení jsem samozřejmě kontroloval.
Nicméně ještě jsem našel jeden studeňák ve zdroji a prasklý spoj u 5V stáblu. Pro jistotu jsem vyměnil tu vyhřátou diodu v 5V větvi a filtráky v 5V a 12V větvích. Osadil jsem zatím BU2520DX (je o něco slabší než původní BU2525) a už mi to tu hodinu běží... Tak v pondělí koupím správné BU a snad to už bude dobré...
- heldybeldy