zdarec,sháním schéme běžicího světla označení Rv 1991,byl tam IO mas 562,potenciometr,přepíněč směru chodu,bylo to na 24-230v podle toho co jste si tam daly za diody a žárovky..pokud ho někdo máte nabídnětě.
Tak na tohohle švába nemám zrovna příjemné vzpomínky - kromě toho, že nebyl k sehnání a byl drahej jak náš parlament, byl CMOS - a ještě k tomu TESLA CMOS... Takže odcházel jen při křivým pohledu na něj. A co hůř, v těch Sběrných dvorech jsou ty TV v drtivé většině právě kvůli závadě tohoto švába. Kromě toho už je dneska pasé - pokud by nevadila absence reverzu, doporučím upatlat něco s CD4017, budeš to mít mnohem jednodušší, než se mastit s deskami ze Sběráku... Jinak to schéma bych někde i vyhrabal, stavěl jsem to - ale s výše uvedeným výsledkem. Vyšlo to někdy v 80. letech v Amáru.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě !!!
Souhlasím s EKKAREM.Ty MASy byly opravdu šmejdy,stačilo mít umělý svetr,který trochu zajiskřil statikou a bylo vymalováno. Použij něco jiného,rpotože tudy cesta sice vede,ale je řádně nejistá.
To,že někdo dělá věci jinak než by jsi je dělal Ty ještě neznamená,že to dělá špatně.
MASů bych možná našel ještě hrst, ale co dneska s nimi.. Pokud bys chtěl stavět něco takového: www.ges.cz/?page=index&or=sort&ipp=12&l ... ES07800057 ,tak bych schéma k tomu někde našel. Ale asi je lepší si to koupit jako stavebnici včetně desky.
No tahle deska a stím IO 562 byla super,alepoň pro mě a IO jsem nikdy neměnil.Odcházeli tam spíš diody KI 150.. No a te´d deska nefunguje vůbec vyhodil jsem to a schéme jsem ztratil,tak bych ho potřeboval.. A nebo klidně nějaký jiný schéme na běžící světlo aby se tam dal napojit potesiometr a přepínač směru.A čtyři větve to musí mít tahle deska byla na čtyři větve a měl jsem tam cca, 400žárovej 12V z auta ještě z favorita to byla pitvačka ,když jsem to letoval a ono se to nechtělo chytit a potom to strčit ještě do gum,ový hadice a když se nějaká ta žárovka utrhla,zábava veliká to byla to víte 90leta..
Tenkrát to byly obyčejné elyty TESLA z řady TExxx, první je 200uF/70V, druhý 500uF/35V - stabilizované napětí se pohybovalo kolem 32V, takže to stačilo, odběr tam nebyl velký, největší proud tekl mimo stabilizátor přímo z usměrňovače do žárovek, "uzemňovaných" čtveřicí tyristorů.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě !!!