Datasheet k obrazovke

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
tornado6

Datasheet k obrazovke

#1 Příspěvek od tornado6 »

Potreboval by som neake udaje ohladne obrazovky A 31 120W ake maju byť original napetia,pripadne signaly na tuto obrazovku, pretože tie čo som nameral sa mi nezdaju a neviem ake tam maju byť.
PS: napetia a priebehy ake som nameral ja su na obrazku je to z MERKURa 4160AB Ďakujem.
Přílohy
lastscan1.jpg
(28.1 KiB) Staženo 18 x
lastscan.jpg
(24.21 KiB) Staženo 19 x
jandu

#2 Příspěvek od jandu »

Merané sú oproti čomu? A žeraviace napätie je jednosmerné?
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
tornado6

#3 Příspěvek od tornado6 »

Merané su voči kostre a napetia su merane multimetrom na jednosmernom rozsahu.A žhavenie je jednosmerne a stabilizovane.
Hill
Administrátor

#4 Příspěvek od Hill »

Na katodě (2) těch 50V střední napětí může být - pro zatemnění obrazovky je tam třeba nejméně 80V (napájecí napětí koncového zesilovače obrazu je tam 135V, toto napětí má zatemňovací impuls, ale v době mezi nimi je to napětí o to nižší, o kolik je jasnější řádek) - prostě multimetrem změříš nějaké průměrné napětí, chce to zjistit přesněji osciloskopem.
Na g1 (1) je to zřejmě také v pořádku - napětí za chodu rozkladů by mělo být kolem nuly.
Na g2 (6) multimetrem moc nenaměříš, pokud neznáš jeho vnitřní odpor - mřížka je napájená přes odpor R7=10M napětím asi +320V. Když to zatížíš měřidlem, vznikne dělič a zobrazený údaj bude jen zlomkem toho napětí. Je možné, že je ten odpor v háji a má hodnotu podstatně větší, než 10M. Jestli tam jde těch 320V, ověř na druhém konci R7.
Na g4 (7), tedy ostřicí elektrodě, má být napětí mezi nulou a těmi 320V podle polohy trimru ostření. Tam jsou ty odpory menší, takže stejným multimetrem naměříš o dost víc, než na g2.
Prostě vychází mi, že napětí jsou v pořádku, jen ty oscilogramy se mi zrovna nelíbí. Buď máš někde přerušené spojení s kostrou, nebo se ti do měřicí šňůry indukují řádkové impulsy, nebo jsou v háji elektrolyty C9 a C10 (ale to rušení se mi jeví podobnější pravdě).
Jinak na katodě (2) bys měl mít zatemňovací impulsy, téměř pravoúhlé, s temenem nad 100V, a mezi nimi v úrovních asi 30-80V asi 5,5x delší "zachumelení" videosignálem.
tornado6

#5 Příspěvek od tornado6 »

Ďakujem ti HILL moc si mi pomohol, važne len mam problem v tom že prave to zachumelenie teda ten videosignal je tam akýsi potlačený a ja nemam potuchy prečo skušal som aj pomerať aj vymeniť ten elit 5uF/250V to je C3 na doske čo je na hrdle obrazovky ale nijako mi to nepomohlo skusim ešte pomerať ten rezistor, a pomeram pripadne vymenim tie C9,C10 a uvidi sa.
PS: Prosim ťa HILL ešte jedna drobnosť v zdroji je trimer na nastavenie žhaviaceho napetia a v scheme je pisane 10,8V ale ja som nameral 13,4V nemože byť ta obrazovka prežhavena pretože je strašne mliečny obraz a neprejavuje sa KONTRAST ale trimer je dobry.
PPS: Pomeram a ozvem sa.
tornado6

#6 Příspěvek od tornado6 »

Ahoj HILL tak sa podrž nakoniec to robil regulačný tranzistor v zdroji T1 KD605 pri klasickom merani diod testom bol OK až po odpojeni som zistil to že mal okrem PN prechodov B-E,B-C ešte prechodovy odpor C-E obojstranne cca 40 Ohm po jeho výmene TV funguje ako má.
PS: A teraz je tam na výstupe namiesto tých 13,4 V už len 10,8V ako je v scheme. :wink:
Hill
Administrátor

#7 Příspěvek od Hill »

Takže nešlo jen o to žhavicí napětí, ale o rozhozené celé napájení. Zlatá Tesla, většina nových televizí by to nepřežila....
tornado6

#8 Příspěvek od tornado6 »

Pravdu maš, ďakujem ti za cenne rady. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“