Dobrý den,
před časem jsem měl vadný motorek,po Vaších radách jsem ho opravil.Nastala další závada a to ta že asi po 30 min se DVD kousne a obraz ztuhne.Něco jak když máte malou ryhlost netu,načte a přehraje,načte a přehraje.Je to nepravidelné až ztuhne docela.Někdy to udělá až při druhém filmu.Měl jsem podezření na teplotu v DVD ale po odkrytování to pokračuje.Nevíte co stím?
Je možný špidel motor KO alebo elity v napájaní riadenia toho motoru - chce to osciloskop a pomerať alebo vymeniť elityvšetky v 5V vetve a + pomerať elity v zdroji
Zdravím,špidle,motor je nový asi měsíc.Tato závada se projevovala i u předchozího motorku.Nějak jsem tomu nevěnoval pozornost,ale je to čím dal častějčí.
Ak maš neaky merač ESR to je vnutorny odpor Elitu- napr. RLC mostik tak skus pomerať elity aj na kapacitu ak nič takeho nemaš tak asi len pomeraj napetia v napajani a preventivne vymeň elity v napajani procesoru a elektroniky k tomu špindel motoru mal by tam byť neaky IO čo stabilizuje napetie pre ten motorček a samozrejme elity.
PS:AMBYK čo je to za DVD myslim aky je to typ a od akeho je to výrobcu.
takhle mě taky vytrestal plochý vodič od laseru, byl někde v půlce zlomený a když se laser dostal na střed tak byl nekontakt ale u kraje to drželo u sebe.
Je to XORO HSD 415.Je to staré tak 3 roky a má naběháno jen pár filmů.Nevím ale myslím si že většina DVD má střeva stéjné jen s nějakéma odlišnostma.Těch kondíků je tu do hrstě a vyměnit je ,je nesmysl.Možná kdo tomu hoví tak by mi mohl ze skušeností říct nebo načrtnout které by to mohli být.Schéma nemám a tak dám na rady zkušených.Možná napoví foto.
Omlouvám se všem,byl jsem nepřítomen.DVD jsem odkrytoval a zkontroloval teplotu všech IO.Značně se hřejí na únosnost prstu.Jakmile se DVD kouslo tak se mechanika zastavila a zase rozjela.Obraz ztuhl a disk se rozjížděl a zastavoval (cikloval ).DVD jsem vypl ,vytáhl jsem cd a znovu spustil (original)DVD načtlo a hraje dál,tím vylučuji teplotu a myslím si že by to mohl být pásek k laseru.Na tom pásku je tolik čísel a psaní že nevím podle čeho se objednává.Nebo stačí spočítat počet přívodů?
bu2520 píše:takhle mě taky vytrestal plochý vodič od laseru, byl někde v půlce zlomený a když se laser dostal na střed tak byl nekontakt ale u kraje to drželo u sebe.
Taky se připojuju k tomu názoru, pásky se lámou u konektoru laseru a právě když vozejk dojede do určitý polohy se pásek ohne a už přelomený vodiče se rozpojí.
Tak že to trochu trvalo než jsem sehnal páskový vodič od laseru k desce.
Nový pásek 90 kč a DVD běží. (do další poruchy )
Opravdu byla smyčka malá a pásek se u laseru přerušil,DVD do 10 kap.bylo funkční a pak začalo vykazovat nepravidelnou chybu v obraze.
Dík za rady.