Kabel PC - TV

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
robocop
Kontaktovat uživatele:

Kabel PC - TV

#1 Příspěvek od robocop »

Vážení, po propojení PC a TV se ozývá nepříjemný brum v repro. Stačí ale odpojit koaxiál od TV a vše je OK. Co s tím ? Zkoušel jsem dávat kondenzátor do toho kabelu ale moc to nepomohlo. TOM
pauls

#2 Příspěvek od pauls »

Je třeba udělat nebo koupit galvanický oddělovač antény. Mě se osvědčilo následující zapojení, které se pokusím popsat:
Kondenzátorem přeruším signálovou cestu a na straně PC ještě dát rezistor 1kOhm k zemi. Zem je přerušená také a to dvěma kondenzátory paralelně zapojenými. Všechny tři kondenzátory jsem použil 390pF a vše jsem nabastlil do nějakého vykuchaného rozbočovače.
robocop
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od robocop »

čau, není mi to docela jasné. Mám oddělovat kabel mezi PC a TV a nebo kabel mezi TV a Antenou ?
pauls

#4 Příspěvek od pauls »

Ahoj, pardon místo "na straně PC" mělo být na straně antény. Je to galvanické odělení antény.
Při bastlení byl největší problém v mechanickém provedení- je nutné kostru výstupního konektoru odizolovat (a pak přilepit) a tu izolaci překlenout dvěma kondy 390pF.
robocop
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od robocop »

ještě dotaz, ty kondenzátory mohou být klidně SMD nebo doporučíte nějaké "kvalitnější" ?
maxim

#6 Příspěvek od maxim »

V některých případech stačí zapojit pc a tv do jedné zásuvky, pokud nenastane změna tak udělat jak už radil nahoře kolega http://www.tvfreak.cz/modules.php?name= ... cle&id=242 asi takto.
pauls

#7 Příspěvek od pauls »

Já použil SMD a rezistor klasický...
Hanesj

#8 Příspěvek od Hanesj »

Pouzi galvanicky oddelovac alebo 2x kondenzator medzi zem a medzi zivy moze byt 100n
Artax
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Artax »

Problém s potencionálem šásek dobře všichni znáte, když se připojíte na společnou TV anténu a do toho ještě komponujete třeba PC, které má kostru nulovánu. Rozdíl potencionálů nuly STA a PC se vyrovnává přes stínění a tady pak tečou docela velké proudy, které se snadno transformují do signálových obvodů. Jediná pomoc je izolační anténní člen nebo to nabastlit, ale dá se to běžně koupit.
Rozdíl potencionálů tam vždycky nějaký bude, hledat jinou zásuvku nemá smysl. Pokud není instalace domu TN-S, tedy oddělený střední vodič od ochranného, potencionál i jen několika voltů může prohnat stíněním docela slušný proud. Navíc potencionál se bude různě měnit podle proudového zatížení vodiče PEN, to platí pro soustavy TN-C, což je nejběžnější případ.
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“