Pomoc - Astra 3 / 1252
Moderátor: Moderátoři
Pomoc - Astra 3 / 1252
Odpoved je jednoducha - nasel jsi prd a ne Astru 3.
V menu toho homecasti musis nastavit Diseqc pro jednotlive konvertory toho monobloku, monoblok musi byt tak, aby prijimal tyhle dve druzice. Nemas ho blbe otoceny ? Silhaci jednotka musis byt zrcadlove nez je druzice !
PS kupovat monoblok, to je taky pekna kravina, nikdy to nenastavis poradne, ale je to levne, ze....
mag_ursus píše:Zkus rozepsat řešení... co se týče paraboly, jak je to s tou polohou a frekvencema... poloha je pro všechny stejná... ne? Vždyť to jde z jednoho "místa". Známého nemám... ale možná budu muset zavolat profíkovi
Hele, také jsem jednu chvíli měl problém s hledáním Astry 3 a vyřešil jsem to tak, že jsem si koupil obyčejný kompas a nastavil správný azimut a potom elevační úhel podle stupnice na anténě. Astra 1 u mě v Praze 9 je 19,2° a Astra 3 má 23,5°. Elevační úhel mám asi 30°.Tak jsem zachytil stanice a potom to jen doladil pomocí toho finderu, ale i při nastavení jen na kompas a stupnici to šlo také dobře. Je to celkem dost citlivé na malou změnu, ale dá se to nastavit. Jinak pokud máš dva konvertory, ten ve středu držáku mám na Astru 1 a na opačném straně, než je družice Astra 3 mám ten druhý konvertor, jak píše Radek B, je to totiž zrcadlově, tedy měj to pro Astru 3 vpravo. Jinak se nikdy nedopátráš toho co chceš, vím o čem mluvím, mám s tím bohaté zkušenosti