mag_ursus píše:Ale jinak si taky myslím, že to bude nasměrováním paraboly... to je tak, když si člověk chce udělat všechno sám....
Hele zkus zapojit jen jeden konvertor pro ladění a potom teprve ten druhý. Mám dobrou zkušenost dávat ten pro astru do středu a šilhat na Astru 3. Pokud je ten dvoujitý konvertor dobře nastavený z výroby, mělo by to jít. Ale nejprve nasměruj tu Astru 1, ta Astra 3 tam bude automaticky. Přesvědč se jestli opravdu máš za prve dobře nastavený ten úhel 19,2° a potom ten elevační, také jestli víš jaký by měl být ve tvém místě. Ten se může trochu lišit, já ho dávám méně než 30°. Jo a také jestli opravdu ten konvertor co chceš pro Astru 3, máš na pravé straně. Nastavuj to jen s jedním kabelem připojeným na středový konvertor, bez Disecq a zkus jestli to půjde tak jak má. Teprve potom tam dej zpět ten přepínač a případně dolaďuj, ale bez možnosti koukat na nějakou telku to na střeše půjde asi špatně. Tem Finder mi přijde, aspoň ten co mám já, ten s ledkou a pípátkem je nic moc a spíš jsem to dokázal naladit jen s kompasem, ale chce si s tím pohrát a po nastavení dobře dotáhnout. Jestli máš tu kartu od TaT otevřenou, musí to jít. Já jsem měl chybu ve špatně nastavené paraboly a také jsem se s tím lopotil a podezíral, že tu kartu neotevřeli.