Tiskárna EPSON STYLUS C43SX

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
markoni
Kontaktovat uživatele:

Tiskárna EPSON STYLUS C43SX

#1 Příspěvek od markoni »

Zdravím
Potřeboval bych pomoc znovu zprovoznit tiskárnu Epson stylus C43SX byla zakoupena z novým počítačem jakmile došel inkoust tak sem přesel na starou tiskárnu jehličkovou kterou jsem měl před tím taky s důvodu ekonomickým ,stačí tam vyměnit kazety s inkoustem nebo to není tak jednoduché slyšel jsem v souvislosti o zasychání trysek ty trysky jsou v tiskárně nebo v těch kazetách s inkoustem?jestli jsou v tiskárně tak jak postupovat při čištění?díky.
Čím víc dál se snažím se učit tím poznávám že nic nevím .Poslední 2 roky mám kvadruparézu
EKKAR

#2 Příspěvek od EKKAR »

Trysky jsou součástí kazety = cartridge. Pokud zaschnou, je to většinou už neopravitelné a musí se celá kazeta vyměnit. Mně se jednou povedlo rozpustit usazeniny roztokem izopropanolu v destilované vodě, koncentrace IPA cca 30%, nalil jsem to na mističku do výšky několika mm, do vrstvičky postavil kazetu tou tiskovou ploškou a poklopil kvůli odpařovámí IPA z roztoku kbelíkem. Po 24 hodinách máčení jsem kazetu vložil do tiskárny a několikrát nechal vytisknout šachovnici políček 5x5mm - v půlce 3. stránky se "chytla" a začala normálně tisknout. Tak jsem ji doplnil z refillu a normálně dál používal. Ale šlo o kazetu HP a fefill Crocodille určený právě pro HP. Různí výrobci používají různá rozpouštědla do barev, takže popsaný recept nemusí "pasovat" na jinou kazetu.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
rnbw

#3 Příspěvek od rnbw »

Pokial viem, tak Epsony maju hlavu samostatne a ked zaschne, je to pruser. A zasycha rada.
ACDC

#4 Příspěvek od ACDC »

Měl jsem epson stylus 42sx, tam byly trysky součásti tiskárny.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“