COLOR 458 445
Moderátor: Moderátoři
COLOR 458 445
Závada sa prejavuje tak, že TV pri zapnutí hl. vypínačom sa naštartuje vždy iným spôsobom.Niekedy ostane tmavá obrazovka,inokedy nabehne normálne,ale hneď na predvoľbu 12 a prepínanie programov trvá asi 4s.Raz sa dokonca zobrazil nejaký výpis dát. Inokedy sa po zapnutí okamžite vypne do poh.stavu a neda sa zapnúť cez DO.
Ak sa TV najskôr uvedie do pohotovostného stavu a zapne sa cez DO funguje úplne normálne.
Vymenil som hl.vypínač (kvôli mžikovému kontaktu),tranzistor VT207 a všetko premeral okolo neho, LM317, samozrejme premeral všetky elity,skontroloval zvody na mikrospínačoch (aj to som už niekedy mal a bola to docela sranda kým som na to prišiel). Ešte som spozoroval jednu vec, ktorá bude možno podstatná, že ak TV pracuje normálne, počul som občas niečo lupnúť a až po tme som zistil, že preskakuje iskra z feritu VN transformátora na odpor, ktorý sa nachádza za ním (momentálne neviem napísať jeho pozíciu na DPS ).Na celú poruchu podozrievam VN tranf. , ale prečo potom beží TV normálne a v obraze sa nenachádzajú žiadne poruchy spôsobené VN a dá sa zapnúť iba hore uvedeným spôsobom.