Tesla C445 - něco ve zdroji (trafo?)
Moderátor: Moderátoři
Tesla C445 - něco ve zdroji (trafo?)
Ujistěte mě prosím jestli uvažuji správně a jestli je ono trafo skrátlý. Je to typ "9WN 660 61 ´2´". Nikde jsem ho nenašel v prodeji, ale v jednom obchodě mají náhradu za "9WN 660 61.3" a je to "6PN 35061". Myslíte, že by to mohlo bejt ono?
Za odpovědi díky.
Re: Tesla C445 - něco ve zdroji (trafo?)
Bambus píše:Mám doma TV přístroj TESLA C445 a odpálil se ve zdroji tranzistor BUZ90A a pojistka 102 1A. Pojistka je hned za usměrňovacím můstkem. Rozbitý ranzistor je ůplně propojen na všech vývodech. Zkoušel jsem nojej ale zase odešel. Proměřil jsem trafo do kterého jdou impulzy z onoho tranzistoru a má velmi nízký odpor na primárním vinutí. Asi tak 1-2ohmy. To asi nebude ůplně normální? Nevím jaký by mělo mít odpor na primáru, ale myslím si, že je odpálený. Primární vinutí by mělo mít přece největší impedanci na rozdíl od sekundáru.
Ujistěte mě prosím jestli uvažuji správně a jestli je ono trafo skrátlý. Je to typ "9WN 660 61 ´2´". Nikde jsem ho nenašel v prodeji, ale v jednom obchodě mají náhradu za "9WN 660 61.3" a je to "6PN 35061". Myslíte, že by to mohlo bejt ono?
Za odpovědi díky.
Ja by som na začiatok skontroloval elyty, TDA 4605, obvod pripojený na pin 1. Takisto by som sa nevyhol meraniu súčiastok v kolektore tranzistora BUZ 90A. Zmerať trafo by bolo najlepšie na indukčnosť. Meranie odporovou metódou ťa može zavádzať. To je moj názor.
-
Návštěvník
M.
Na to trafo jsem se ptal záměrně, protože nevím jaký by mělo mít ss hodnoty. Něco málo samozřejmě o pulzních zdrojích vím, ale ne zrovna jaký by mohlo mít primární vinutí hornoty.
Když se budu učit jak přesně funguje pulzní zdroj, zjistím pak, že jsem se tady ptal třeba zbytečně a takovéto stránky by ani nemuseli existovat. Stratím tím taky čas, kterým zrovna dvakrát nedisponuji a já se nebudu moct věnovat výrobě MAME Cabinetu. No a na závěr, beru práci lidem, kteří se tím živí, jo! Myslím, že v diskuzích zde najdete naprosto horší dotazy, které svědčí o naprosté neznalosti, tak nevím proč bych se nemohl zeptat. To bylo jen pro toho anonyma M. Vám ostatním zatím moc děkuji a ještě se snad ozvu jak to dopadlo. Jestli mě to neuškvaří na uhel. Slyšel jsem, že prej je v takovýchto zdrojích až několik tisíc milionů voltů, které projdou i přes veškerou izolaci kromě šroubovákového držadla vyrobeného v ČSSR roku 1984.
- PetrK
- Kontaktovat uživatele: