Multimetr

Problémy s měřícími přístroji, detektory fyzikálních veličin, detektory kovů a další

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
SMITH

#16 Příspěvek od SMITH »

patt_01 píše:tak já nevim, jestli ten UT 70A, nebo 70B, poraďte :)

Asi radšej ten UT 70B . Predsa len automat , je automat , pripojenie na pc tiež nieje na zahodenie.
:-) Nikdy neříkejte, že něco nejde, protože vždy se najde blbec, který neví, že to nejde, a udělá to ! :-)
Úspěch je špatný učitel. Kvůli němu si chytří lidé myslí, že nemohou prohrát. (Bill Gates)
Sunmay
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Sunmay »

Tak taky teď vybírám taky nějaký multimetr ... potřebuju ať je to aspoň trochu přesný a hlavně ať má automatické přepínání rozsahů

Vyhlídl jsem si UT 60A ... máte ho někdo ... jaké máte zkušenosti ... díky
Jak sem se dostal k elektrotechnice? No to je jednoduché, kdy sem byl malý měl sem strašně moc rád stavebnice a to mi zůstalo ... a řekněte mi, která stavebnice má víc součástek :D
sanitka

#18 Příspěvek od sanitka »

taky vybiram. Dneska jsem drzel a porovnaval UNI-T 60 a UNI-T 71 a ponevadz uz houby vidim tak se mi tedn druhej libil vic. Ma proklate dobre citelnej display s podsvicenim
patt_01
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od patt_01 »

Tak sem si koupit ten UNI-T UT70B a spokojen moc nejsem, když mam přeplej rozsah na měření napětí, tak když tam nejsou připojeny měřící kabely a přiblížim k multimetru ruku tak začnou skákat různé číslice a přepínat se rozsahy, když připojim kabely, tak všechny čísla začnou blikat, když to mam ještě připojený k pc tak to přestane ukazovat, totálně se multimetr zblázní, stačí když dam paraelně k měřícim kabelum odpor 1Mohm a vše je v pohodě, ten mulťák má totiž vstupní odpor kolem 10Mohmů a citlivost od 100uV... Pani v gesu řekla že ho reklamuje, že si stim poraděj, ale podle mě je to už výrobní chyba.
Atlan

#20 Příspěvek od Atlan »

Uz som ti chcel pisat...no neskoro...presne to iste robia nam v praci...... mame 2 ks a uz to robia oba :) ja mam 70A :D a som spokojny
ferro0

#21 Příspěvek od ferro0 »

patt_01 píše:Tak sem si koupit ten UNI-T UT70B a spokojen moc nejsem, když mam přeplej rozsah na měření napětí, tak když tam nejsou připojeny měřící kabely a přiblížim k multimetru ruku tak začnou skákat různé číslice a přepínat se rozsahy, když připojim kabely, tak všechny čísla začnou blikat, když to mam ještě připojený k pc tak to přestane ukazovat, totálně se multimetr zblázní, stačí když dam paraelně k měřícim kabelum odpor 1Mohm a vše je v pohodě, ten mulťák má totiž vstupní odpor kolem 10Mohmů a citlivost od 100uV... Pani v gesu řekla že ho reklamuje, že si stim poraděj, ale podle mě je to už výrobní chyba.

Mam starsi pentype mastech 3211d a na rozsahu mereni napeti to dela taky. Na rozsahu 200mV zacnou skakat cislice a casto se prepina na rozsah 2V a zase zpet 200mV. UNI-T UT70B bych si v nekdy budoucnu poridil z duvodu auto rozsahu. Mel bych jednu otazku, kdyz ho prepnu na manualni rozsah, dela to taky? U mastech pouze na rozsahu 200mV.
Davidus
Zablokován
Zablokován

#22 Příspěvek od Davidus »

mam levný Agilent U1231A, vstupní odpor 10mega a s volně položenými sondami ukazuje na mV rozsahu 0.0mV
u toho UT70B to bylo vyloženě protivné
Odpovědět

Zpět na „Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin“