Zosilovač 16-kanál
Moderátor: Moderátoři
Zosilovač 16-kanál
Postavil som 16- kanál so spoločnými korekciami, individuálnym nastavovaním hlasitosti pre každý kanál a koncami TDA 2040 v doporučenom zapojení. Všetky káble som krásne poviazal,"aby to malo nejakú štábnu kultúru" a po prvom zapnutí som sa veľmi divil, prečo konce "kúria" napriek tomu, že je ticho.
Oscilákom som nameral, že všetky kmitajú na 40 až 60 kHz skoro na plný výkon. Snažil som sa nájsť správne miesto GND pre tienenie, z pozvazovaných káblov som urobil "seno", no nepomohlo, len sa menil kmitočet. Nakoniec som to predbežne vyriešil tak, že vstupy koncov som zablokoval poduškami 1k.
Čo si o tom myslíte?
Vopred diky za námety.
Důležitější by bylo vědět, jak máš propojené napájení, kostru, jak je máš blokované, jak máš vedené signály na vstup atd, rozmístění součástek na desce nebo deskách, atd.
Ono někdy stačí, aby se ti rozkmital jeden konec a začnou kmitat všechny, když se to má kudy přenášet.
Ide mi o to, či to blokovanie vstupov koncov nie je hlúposť. Ak nie, tak by to bolo OK. Pre vytvorenie predstavy pripájam obrázok(potom, ako som z toho urobil "seno")...
- Přílohy
-
022 Zhora.jpg- (254.96 KiB) Staženo 268 x
Udělat s TDAčky zesilovač se šířkou pásma 30kHz sice lze, ale obvykle už na takový problém narazíš. Budeš se muset spokojit i s méně, než 20kHz, ale budeš mít klid.
- honza637
- Kontaktovat uživatele:
- honza637
- Kontaktovat uživatele:
Jináč pro moji zvědavost, ještě jsi nenapsal, na co to vlastně máš ... 16 uší nikdo nemá:))))
Ten zosilovač som robil pre dobrého kamoša, ktorý má vináreň s niekoľkými oddelenými priestormi a veľmi mu záležalo na tom, aby tak, ako sa dnes stretávame v rôznych puboch a pivárňach a pod. nerevali dva repráky niekde od výčapu, kde sa to nedá vydržať (pričom v iných miestnostiach nič nepočuť). Tak som si rozpočítal optimálne rozmiestnenie pre 2x8 repro (L, R) do všetkých priestorov a sľúbil som mu, že je to pre mňa malina. No a vidíš ako ma to potrápilo. Na ten zosik je pripojené audio DVD, Veža, Gramo MC600Q (pre nejaké nostalgické spomienkové vinily) a Karaoke s dvoma mikrofónmi. je to inak celkom sranda. Postupne som tam dorobil nejaké detailíky napr. fyziológiu a vypnutie/zapnutie každého repr. separátne. Ale keď tam idem na pivko, tak sa tam cítim super, lebo sa tam dá aj debatovať pri stoloch aj pekne počuješ muzičku.... no skrátka mám ten zosik rád....
P.S. najnovšie uvažujem o niečom podobnom, ale riadenom procesorom...no uvidíme, lebo čím ďalej je menej času na takéto "bastlení"
Čaff!
Asi v polovičke to vyzeralo takto: foto
...
- Přílohy
-
020 Teraz to uz malo byt hotové, ale !.jpg- (194.92 KiB) Staženo 163 x
ventilátory majú každý svoj regulátor(ARA 8/93 "Hučí vám v PC?"), ktoré sú závislé na teplote chladičov koncákov, takže sa vlastne točia na minimálnych otáčkach, alebo vôbec a keď je to osolené, tak ten hluk ventilátorov je vlastne úplne nepodstatný a navyše som pri skúškach do záťaží 4 ohmy pre každý kanál zistil, že sa vlastne ani veľmi neohrejú. Ale tie vatráky som tam aj tak nechal.
Čo sa týka toho trafka, je to 24V pre pohotovostný režim a je z kontrolky tlačítok strojov.
A čo sa týka tej "škatule", je naozaj z nefunkčného videa.....však viete ako to je....no bastlíme......
Pro další podobnou aplikaci jsem použil čtyřkamálové IO, tuším TDA8571. Třetí dvojici kanálů obstarala samotná věž.
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... ht=#109917
Ve tvém případě bych asi šel cestou 4x TDA8571.