Zdroj/bat na Kameru
Moderátor: Moderátoři
-
Xfire
Zdroj/bat na Kameru
ale mam doma baterie z UPCka ktore maju 12V / 9VAh chcem sa spytat jakym obvodom by som mohol riesit napajanie kamery cez tu bateriu, kamera bere napajanie 7,2-7,4V , netusim kolko odbera A...
takze by som potreboval nejaky obvod ktorym by som mohol z 12 V dostat tych 7,2-7,4V rozmslal som nad zdrojom ci obvodom s LM 317, co poviete na to? viete mi prosim nejak poradit?
este by som potreboval vediet, ze ked mam tu bateriu 12V/ 9VAh jak prepocitam kolko A da bateria? tomu nejak nerozomiem tym VAh to je rovno aj udaj ci sa tie VAh musia nejakym vzorcom prepocitat?
diky za skoru odpovej
-
Stan3
Přinesl mi známí starší kameru a v okamžiku roztáčení mechaniky si odebírala cca 3-4A.
Součástí original baterie bývá obvod měření, který s firmware kamery vypočítává zbývající kapacitu, při naklapnutí síťového adaptéru (vnějšího zdroje) se jinak propojí piny, čímž se kameře signalizuje že měřit kapacitu nemá.
-
Xfire
Crifodo píše:U camcorderů si cením mobility, takže cestou 4 kg přídavné baterie bych asi nešel, radši bych pořídil jednu nebo dvě záložní baterie které ke kameře patří. Nemusí to být nutně superdrahá original, osvěčily se mi i německé Unomat za 1/4 ceny, sice má nepatrně větší vnitřní odpor ale na střídačku s originální Canon to funguje už pátý rok. Máš vyřešeno nabíjení té olověné baterie?
Součástí original baterie bývá obvod měření, který s firmware kamery vypočítává zbývající kapacitu, při naklapnutí síťového adaptéru (vnějšího zdroje) se jinak propojí piny, čímž se kameře signalizuje že měřit kapacitu nemá.
tak to chcem vyrisit ze ze beterie z UPcka pripojim na obvod co sa nachadzal v baterii, je tam nejaky integrac a tak....