LCD Benq FP72G+D _ chyba podsvietenia

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
desis

LCD Benq FP72G+D _ chyba podsvietenia

#1 Příspěvek od desis »

prosím o pomoc, pokazilo sa mi podsvietenie monitora, nevie niekto poradiť link, kde by sa dala stiahnuť schéma na daný lcd ? vďaka javascript:emoticon(':idea:')
Idea
Mirda

#2 Příspěvek od Mirda »

Mám jen SM k Q7T4-FP71G LCD, ale hledej na desce je zapájena malá pojistka 2A vypadá jak černá plastová dioda, bývá přerušená.
desis

#3 Příspěvek od desis »

vďaka za tip, na zorientovanie sa by snáď pomohla aj tá shéma čo máš, ja mám schému Q7T3 a tá je vraj rovnaká aj pre FP731 aj FP737, tak budem rád ak by si poskytol tú tvoju, možno bude rovnaký vnútrajšok aj u mňa. vďaka
desis

#4 Příspěvek od desis »

sorry, teraz som si všimol na štítku, že je tam skutočne zapojenie podľa schémy Q7T4, tak budem veľmi vďačný ak mi ju poskytneš, ďakujem
Mirda

#5 Příspěvek od Mirda »

Máš to na uploadu: http://upload.ebastlirna.cz
desis

#6 Příspěvek od desis »

srdečná vďaka
miroslav88

#7 Příspěvek od miroslav88 »

ja som mal tento monitor s presne tou istou vadou, bola zla ta mala poistka , 1 tranzistor v menici a jeden hlavny tranzistor pre zapianie podsvietenia
BOBOBO

#8 Příspěvek od BOBOBO »

Otázka na moderátora : lze používat upload na dočasné uložení souboru ? Když použiji , neměl bych ho smazat , zvláště znehodnotímli ho sám a zaplevelím takto databázi ?
desis

#9 Příspěvek od desis »

Bola v tom závada ako ju popísal miroslav88, lenže po dvoch dňoch fungovania sa stalo to isté. Kamarát (má právo pájky) sa nazdáva, že by to mohla byť chyba vo VN trafku, dám vedieť ako to dopadlo.
Killroy
Moderátor

#10 Příspěvek od Killroy »

Kamarád s právem pájky se patrně mýlí. Protože to trafo invertoru vadné nebude. Problém je totiž jinde a zatím byla odstraněna jen závada a ne její příčina.

Killroy
desis

#11 Příspěvek od desis »

Podarilo sa sprevádzkovať, bolo potreba vymeniť oba tranzistory pracujúce v páre v invertore, pre istotu sa preletovali všetky okolité kontakty,
dobré info k problematike je na
http://www.lcdinverter.co.uk/env056.htm
mi-ro

#12 Příspěvek od mi-ro »

Napiš jak dlouho to vydrželo :D
..to bude jen ňákej odpůrek
drabek06
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od drabek06 »

Jeee, uplne stejnej desku se zdrojem a menicem mam ja v LCD monitoru Benq. Od toho co sem to kupoval rikal ze menil ty trandy a bezvysledne. Ja sem to neresil a rovnou sem tam nabaslil jinej DPS se zdrojem a menicem z jinyho LCD monitoru co mel KO rizeni LCD panelu :wink: Nez se s timhle sr*t . . . :wink:
desis

#14 Příspěvek od desis »

prešlo 11 dní a zatiaľ funguje, dúfam že vydrží dlhšie, čo napísal drabek06 tiež dobré riešenie
robo

#15 Příspěvek od robo »

Take jsem se stal majitelem tohoto monitoru. Podsvetleni neblikne. Na monitoru snad je neco videt. Co jsem zatim zjistil tak je spalena pojistka PF 801. Na jednom vyvodu je 18,5V. Po propojeni odporem 1Wat 10ohmu, osvit nenajede, a po par vterinach zacne odpor mirne kourit. Prosim o typ, radu. Dekuji.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“