Šrouby Eta

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Majestic

Šrouby Eta

#1 Příspěvek od Majestic »

Zdravím, prosím nevíte někdo jaké Eta používá bezpečnostní šrouby? Mám tu vysavač Eta Danny a jsou tam krom křížových šroubů i dva takové divné..... jsou hluboko tak nevidím co to je zač... jestli Torxx a nebo něco jiného. Díky za radu.
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od jezevec »

Většinou to bývá drážka uprostřed přerušená. Mám upravený plochý šroubovák tak, že jsem uprostřed vypiloval plochým jehlovým pilníčkem zářez.
Majestic

#3 Příspěvek od Majestic »

To ne.... to je něco jiného.... tohle je jakoby Torxx a nebo by to mohl být klasický klíč číslo asi osm s "důlkem" ...... mělo by být nějaké servisní nářadí které Eta dodává servisním střediskům ne? Tak jsem myslel jestli někdo neví.....
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od jezevec »

Majestic píše:To ne.... to je něco jiného.... tohle je jakoby Torxx a nebo by to mohl být klasický klíč číslo asi osm s "důlkem" ...... mělo by být nějaké servisní nářadí které Eta dodává servisním střediskům ne? Tak jsem myslel jestli někdo neví.....

Jo torx s důlkem, tak to se běžně prodává, je to sada bitů v takovém červoném plastovém zásobníku, pokud je tam úzký otvor, navař si ten bit na nějakou tyčku.
dj_Paul

#5 Příspěvek od dj_Paul »

Já jsem ten čudlík zatím vždycky vylomil plochým šroubovákem a potom už to jde normálním torxem
Majestic

#6 Příspěvek od Majestic »

No zkusím to jak říká jezevec, jinak jak říká dj_Paul vylomit... ale není co vylomit a navíc je to moc hluboko na nějaký operace..... zkusím tedy ten torx z důlkem.... já právě když na to koukám tak se mi to zdá také hladké.... viděl jsem už i takový šrouby co mají hlavu jako nýt-to znamená že to je asi jen na jednou pužití..... páč to není čím chytit...... uvidím jak dopadne ten torx no.... každopádně dík
MiraSt

#7 Příspěvek od MiraSt »

Na patřičné bity jsem udělal zářez pro šroubovák. Vhodím do díry, přiložím šroubovák a je to.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od forbidden »

Ja jsem si na takovyto veci koupil sadu bezpecnostnich bitu. Jsou tam i takovy silenosti jako ctyrhrany, neco jako krizovy sroubovak, ale jen se tremi rameny, ruzny vidlicky, krizovy sroubovak, ale s rameny jak vetrnik, imbusy s dirkou...
Maji to v Hornbachu, je to myslim znacka Voltcraft.
Nechapu proc vyrobci furt vymysli takovy nesmysly.
kevin_mitnick

#9 Příspěvek od kevin_mitnick »

forbidden píše:Nechapu proc vyrobci furt vymysli takovy nesmysly.

No aby jsme jim do toho nelezli, neopravovali, ale radeji rovnou koupili nove...
Killroy
Moderátor

#10 Příspěvek od Killroy »

Nejhorší jsou takové ty šrouby se šikmou ploškou co se dají jen utahovat a opačně se šroubovák sesmekává protože se nemá o co zapřít.. Nepochopil jsem jak to vyndavají když je potřeba (možná že vůbec ne). Já to vždycky ohřál páječkou a vytáhl pokud to šlo.

Killroy
rnbw

#11 Příspěvek od rnbw »

Najlepsie su tie uplne bez zarezu. Davaju to poliaci na predlzovacky. Nechapem, ako to vyrabaju. Raz som to rozoberal (kedze sa v tom smejde zacalo nieco hrkat) - tak som ich odtial vypacil nasilim. Prekvapivo to plast okolo celkom dobre prezil.
EKKAR

#12 Příspěvek od EKKAR »

Nešroubujou je tam - jednoduše je tam zarazí - já nevím, jestli se to používalo i jinde, ale my jsme říkali 1)ruskej šroubovák = kladivo a 2)ruskej klíč = kladivo a majzlík. Těmito nástroji zašroubuješ/odšroubuješ jakýkoliv šroub/matici.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
helios

#13 Příspěvek od helios »

rnbw píše:Najlepsie su tie uplne bez zarezu. Davaju to poliaci na predlzovacky. Nechapem, ako to vyrabaju. Raz som to rozoberal (kedze sa v tom smejde zacalo nieco hrkat) - tak som ich odtial vypacil nasilim. Prekvapivo to plast okolo celkom dobre prezil.

To sú tzv. zatľkacie skrutky, určené na nerozoberateľné spoje. Bolo by to fajn, keby teda aj viaczásuvky robili z takého materiálu, aby vnútri neodpadávali pružinky, ktoré držia pokope zvierky na vidlicu. Keď totiž odpadnú, buď urobia skrat, alebo sa začne prehrievať zvierka vplyvom malého prítlaku na vidlicu. Kamarát mal v takejto zapojený 1kW ohrievač a skoro vyhorel, zásuvky sa roztiekli a urobili skrat (našťastie) a vyhodilo istič. Mám rád poľské predlžovačky... :opravar:
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
rnbw

#14 Příspěvek od rnbw »

Presne to tam odpadlo a hrkalo vnutri - preto som to rozoberal. Ako kazdu hrkajucu predlzovacku - bud rozobrat alebo vyhodit.
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“