DVD Schneider HCS550 - kde koupit optiku?

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
jef111
Kontaktovat uživatele:

DVD Schneider HCS550 - kde koupit optiku?

#1 Příspěvek od jef111 »

Ahojte.
Sháním optiku do tohoto DVD přehrávače, jedná se v podstatě o takové low-endové domácí kino.
Typ mechaniky je podle všeho DM-LS40, na optice jsem nic krom sériového čísla nenašel. Našel jsem to nabízet na jedněch podivných polských stránkách, za 180zl. Nedá se to sehnat někde u nás?

DVD chvílema ztrácí stopu, např. po 10 minutách hraní se zasekne a podobně. Předpokládám že to bude optikou.
Dík Jef
Olovnatý cín je vhodný k pájení ale není k jídlu. Bezolovnatý cín je sice možné jíst ale nejde jím pájet :D
www.sigmaphon.cz
dj_Paul

#2 Příspěvek od dj_Paul »

prověřil jsi už takové "srandičky" jako jsou spindle motor,plochej kabel a elyty?já bych to tipoval na ten motor
Ambyk

#4 Příspěvek od Ambyk »

nesohlasím,mě se motorek roztočil a potom ubral a zas se roztočil,cikloval.Dalo se to poznat jen při odkrytování ,ale pořád se točil.Dal jsem nový a vše bylo v pořádku,jen si myslím že by se měl s motorkem vyměnit i vodič.Stojí pár kč a ušetří to hodně času.
workhard
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od workhard »

Někdy ten pásek blbě přilepěj pod mechanikou ke dnu skříně a pak se ohýbá víc než by musel,je lepší to odlepit a nechat volně.
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
jef111
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od jef111 »

Pánové díky za iniciativu, už je to opraveno. Teda asi, běželo to pár hodin bez chyby. Stačilo důkladně vyčistit čočku, byl na tom jakýsi divný povlak (ne zakouřené), který šel vyčistit pořádně jen acetonem, líh to neočistil.
Olovnatý cín je vhodný k pájení ale není k jídlu. Bezolovnatý cín je sice možné jíst ale nejde jím pájet :D
www.sigmaphon.cz
TomasX

#9 Příspěvek od TomasX »

8O 8O 8O
Řekl bych, že ta čočka není skleněná. :roll:
Machr jsme každý, ovšem vždy v oboru někoho druhého ...
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od pajosek2 »

Je pravda,že kvalita RF signálu se zhoršuje se zvětšujícím se průměrem čtení,tak je ta zanesená čočka docela možná.Asi dvakrát se mi taky stalo,že byla čočka zanesena nějakým nánosem,ne prach,ne zakouřeno.bylo to jako mastnota,ale vždy jsem to čistil lihem. Aceton bych si netroufl vzít. Nechápu jak se to tam mohlo dostat,podle mne to lidé doma zkoušeli čistit vším možným.Tady na skorovalašku používají "Valašský všelék" Slivovici. Jednou se mi přiznali k Alpě.
To,že někdo dělá věci jinak než by jsi je dělal Ty ještě neznamená,že to dělá špatně.

Nemám zájem o korekci pravopisu.
m66

#12 Příspěvek od m66 »

jef111 píše:Ahojte.
Sháním optiku do tohoto DVD přehrávače, jedná se v podstatě o takové low-endové domácí kino.
Typ mechaniky je podle všeho DM-LS40, na optice jsem nic krom sériového čísla nenašel. Našel jsem to nabízet na jedněch podivných polských stránkách, za 180zl. Nedá se to sehnat někde u nás?

DVD chvílema ztrácí stopu, např. po 10 minutách hraní se zasekne a podobně. Předpokládám že to bude optikou.
Dík Jef
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “